Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Test: Huawei Band 3 Pro

Lyckad uppstickare – utan lyxkänsla

Med färgskärm, grym batteritid och stenkoll på din sömn har Huawei ett bra budgetalternativ i nya Band 3 Pro.

Huawei satsar med sitt senaste aktivitetsarmband på att försöka nå upp till Fitbits Charge 3. Med liknande rektangulär skärm levererar Band 3 Pro ett superlätt armband som guidar dig till mera träning och bättre hälsa. Ett bra armband för dig som vill få ut mycket, utan att betala multum. Frågan är om det är värt det?

Smartklockornas funktioner tar plats

Band 3 Pro är det mest avancerade aktivitetsarmband Huawei släppt och de har packat det fullt med spännande funktioner. Direkt ur lådan krävs en del fixande och trixande som alltid när man installerar nya produkter. Lite tidskrävande, men när allt är nedladdat och registrerat flyter det på bra. Det märks även att Huawei plockat in fler av smartklockornas finesser när de nu i sina aktivitetsarmband har en uppsjö av appar man kan ladda ner via telefonen och få notiser ifrån i armbandet.

Den rektangulära skärmen i färg och med amoled växer tillsammans med armbandet till 25 gram, en nätt vikt i sammanhanget (Garmins Vivosmart 4 väger 19 gram och Fitbit Charge 3 30 gram). Trots vikten känns bandet en aning obekvämt på armen. Gummit i armlänkarna känns plastigt och min handled trivs inte med Band 3 Pro. Dessutom har skärmen en avlång form som blir relativt bred på armen, något som kanske inte alltid passar den som har en mindre handled.

Inbyggd gps

Det som jag däremot trivs med är funktionerna. Den har till exempel gps, vilket underlättar att logga var och hur långt man rör på sig under sina aktiviteter – data som överförs till telefonen när man gjort klar sin aktivitet. Från telefonen får man även vanliga pushnotiser och andra notifikationer som går att läsa förvånansvärt bra i den lilla skärmen.

Annons

Band 3 Pro har även gjorts vattentätt och Huawei har jobbat in möjligheten för armbandet att räkna ut antalet simtag man tar när man tränar. Fast under vattnet fungerar varken gps-funktion eller pulsmätare helt hundra. Jag märkte att det ganska ofta tappade kontakten mot min hud och inte lyckades läsa min puls lika bra som andra smartklockor och armband jag testat.

Tar plats i sovrummet

Liksom många andra armband har Band Pro 3 funktioner anpassade speciellt för att övervaka din sömn. I Huaweis fall kallar man det för “Tru sleep monitoring” och den ger mig möjlighet att dels hålla koll på min sömn och hur bra den varit under natten. Tydligen ska även, enligt Huawei, armbandet kunna identifiera när sömnen är exceptionellt dålig och varna för det och alltså ge en anledning att söka läkarvård.

Kopplat till sömn är även armbandets möjlighet att leverera ett tyst larm på morgonen. Ett alarm utan högt ljud, helt enkelt. Perfekt om man inte vill väcka någon annan som kan fått för sig att sova i samma säng.

Färg och grymt batteri

Band Pro 3 finns i tre färger, utan någon möjlighet att byta ut armbandet. Så när man väl valt svart, blå eller guld är man fast. Färgskärmen är också ett nytt tillskott, något som är en trevlig detalj, men som också känns aningen onödigt och i mina ögon plottrigt snarare än användbart.

Batteritiden har blivit fenomenal i Band 3 Pro. Det finns två lägen man kan ha armbandet i. Ett där man får alla funktioner och sömnövervakningen och ett där allt går på sparlåga med framförallt mindre övervakning av puls och sömn för att spara batteri. Huawei säger själva att bandet borde räcka fem dagar med allt påslaget och 12 dagar i sparläge. För min del körde jag allt påslaget i tre dygn och fick använt både gps och pulsmätare. Efter de tre dagarna var batteriet fortfarande snäppet över 50 procent. Det ryktas däremot om att armbandet kan hålla i upp till en månad på sparlåga.

Hög prestanda – låg kvalitetskänsla

Riktigt bra batteritid till ett relativt lågt pris och på många sätt relevanta och bra funktioner gör att Huawei Band 3 Pro fungerar som en bra träningscoach. Dessutom erbjuder bandet goda möjligheter till att övervaka sömnen. Men det är inte hundraprocentig. Ofta tycker jag att armbandet känns plastigt och operativsystemet i kombination med färgerna känns plottrigt och långt ifrån lyxigt. Jag hade gärna gett ett högre betyg, men den når inte riktigt dit. Den övergripande känslan säger att den billiga prislappen jämfört med till exempel Fitbit Charge 3 inte är värt det.

För mig ska ett aktivitetsarmband vara något jag har på mig jämt. När jag sover, promenerar eller går på bio. Det här armbandet vill jag inte ha på mig jämt. Det kan absolut hända att armbandet med dess låga prislapp och (många) funktioner passar en del av er som läser detta. Framförallt då armbandet har inbyggd gps – vilket gör det intressant för de som kommer vandra, promenera eller springa.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Skärm: 0,95” AMOLED färgpekskärm
 • Funktioner: Gps, pulsmätare, sömnövervakning, stegräknare, notifikationer från telefonen
 • Vattentät: Ja (50 m)
 • Vikt: 25 gram
 • Rekommenderat pris: 990 kr

Test: Huawei Band 3 Pro

Med färgskärm, grym batteritid och stenkoll på din sömn har Huawei ett bra budgetalternativ i nya Band 3 Pro.


3
Vi diggar
 • Fantastisk batteritid
 • Inbyggd gps
 • Lättvikare
 • Vattentät
Vi dissar
 • Känns plastigt
 • Lite meck att komma igång
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Huawei Band 3 Pro - Lyckad uppstickare – utan lyxkänsla
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17