Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: HP Omen 15

Rejält kraftpaket

HP fortsätter att leverera hög kvalitet med sin kraftfulla men en aning klumpiga Omen-serie.

HP har under de senaste åren slagit sig in på gamingmarknaden med sina Omen-datorer, med bra prestanda och ett tilltalande yttre med det typiska svarta och röda färgschemat. HP Omen 15-DC0805no är verkligen inget undantag, men det är ingen felfri burk.

Ögongodis i grafiken

Med sin kraftfulla sexkärniga processor från Intels senaste processorserie, det gedigna grafikkortet Nvidia GeForce GTX 1070 Max-Q och 1080p-skärm är det här ett kraftpaket som heter duga. Spel som Wolfenstein II: The New Colossus, Overwatch och Batman: Arkham Knight flyter på felfritt på de högsta inställningarna med hög bilduppdatering, vilket helt klart gör den till ett klockrent substitut till en stationär best.

Med i paketet följer även det trevliga programmet Omen Command Center, där du kan ställa in olika saker i prestandan. Bland annat kan du sätta datorn i ”Gaming Mode”, som överklockar den och gör att spelen flyter på ännu bättre. Dock är det här en dator som låter väldigt mycket, speciellt under just Gaming Mode då fläktarna tenderar att låta som en aggressiv flygstart när du spelar de allra mest krävande spelen.

Den skapligt stora 15,6-tumsskärmen med 1080p-upplösning levererar skarpt med fina färger, bra skärpa och inga märkbara problem för ett halvtränat öga. Dock känns den lätt att skada med sina tunna kanter, smala bredd och de två gångjärnen som håller fast skärmen i datorn ser inte särskilt hållbara ut.

Annons

Bastant och snygg pjäs

Dock tar det emot att kalla pjäsen för en bärbar dator med sin bastanta storlek och relativt kraftiga nätadapter. Just att det är en så pass kraftfull och skapligt saftigt prissatt dator, gör dessutom att man knappt vågar ta den med sig hemifrån.

Tangenterna känns tyvärr en aning klumpiga och tröga, så ett externt tangentbord är att föredra för både spel och skrivande. Det saknas dessutom dedikerade volymknappar, vilket alltid är praktiskt. Dock är de röda upplysta tangenterna väldigt vackra att vila ögonen på. Det är rent allmänt en mycket snyggare pjäs än några av deras tidigare speldatorer.

Valuta för pengarna

Trots sina brister är HP Omen 15-DC0805no ett riktigt kraftpaket för en inte alltför smärtsam prislapp, då man verkligen får mycket under huven för pengarna. Det är ingen perfekt gaminglaptop, men med tanke på hur stark den faktiskt är får man nästan se förbi klumpigheten och det halvdana tangentbordet. HP Omen 15 ger helt enkelt valuta för pengarna.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: Träningsarmband
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar

Nyckelfata
 • Processor: Intel Core i7-8750H (2,2 GHz; 4,1 GHz med Intel Turbo Boost Technology)
 • Skärm: 15,6”, 1920 x 1080 px
 • RAM: 16 GB DDR4-2666 SDRAM
 • Lagring: 1 TB 7200 rpm SATA + 256 GB PCIe NVMe M.2 SSD
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1070 (8 GB GDDR5)
 • Batteritid: 5 h
 • Storlek: 36 x 26,3 x 2,5 cm
 • Vikt: 2,52 kg

Test: HP Omen 15

HP fortsätter att leverera hög kvalitet med sin kraftfulla men en aning klumpiga Omen-serie.


4
Vi diggar
 • Bra skärm för gaming
 • Kraftfull prestanda
 • Bra högtalare
Vi dissar
 • Tyngden och storleken
 • Halvdant tangentbord
 • Högljudda fläktar
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: HP Omen 15 - Rejält kraftpaket
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17