Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Test: Garmin Forerunner 35

Snabb sportklocka utan finesser

Forerunner 35 är Garmins senaste sportklocka i lågprissegmentet, med inbyggd pulsmätare som huvudnyhet. I övrigt får vi en enkel klocka – både på gott och ont.

Garmin Forerunner 35 är i första hand en väldigt bekväm och välsittande sportklocka. Det tunna, flexibla armbandet ligger bekvämt mot huden och stramar inte åt runt håret på armen. Själva klockan är även så lätt att det knappt känns när du har den på dig. För oss löpare som kapar så många gram som möjligt och avskyr distraktioner är det en klar fördel.

Jämför priser på Garmin Forerunner 35 här.

garmin-forerunner-35_turkos

Svajig pulsmätare direkt på handleden

Till en början kändes pulsmätaren stabil och pålitlig. Den fångade snabbt den aktuella pulsen och gjorde inga dramatiska utsvävningar under passen. Men efter ett par medelintensiva löprundor gav jag mig på ett tuffare intervallpass, och det var där positiviteten svängde. Baserat på pulsen den angav såg det snarare ut som att jag just varit ute på en powerwalk, och inte låg på marken och hyperventilerade av utmattning som jag i själva verket gjorde. Sedan dess har pulsanvisningarna varierat kraftigt från runda till runda. Det bidrar till att en av klockans främsta andelningar till köp inte riktigt går att lita på.

Snabbast i stan!

Menynavigeringen är enkel att greppa från första anblick. Fyra sidoknappar, ingen touchdisplay och en meny så enkel att jag inte ens behöver snegla på den medföljande manualen. Förutom att du med två knapptryck sätter igång din löprunda kan du skräddarsy dina pass direkt i klockan. Är det ett tufft intervallpass som gäller sätter du snabbt upp distans, tid och antal repetitioner direkt i klockan. Vill du få indikationer på att du håller en viss hastighet, kilometertid eller ligger i rätt pulszon så går det också enkelt att ställa in. När du väl trycker på stopp och väljer att spara rundan, så tar det inte många sekunder innan den synkat över rundan till din smartphone (över bluetooth) via appen Garmin Connect.

Annons
garmin-forerunner-35_svart

Högt pris för enkel klocka

Hur smidig, snabb och välsittande klockan än är svider det att den inte har mer att erbjuda när den klockar (ursäkta göteborgsvitsen) in på cirka 2100 kronor. När en konkurrent som Tomtom Spark 3 Cardio + Music erbjuder möjligheten att både spela musik och importera planerade rutter för samma pris känns Garmin Forerunner 35 plötsligt dyr.

Garmin Forerunner 35 är en bra klocka för dig som snabbt vill komma igång med dina rundor. Men om du är på jakt efter fler finesser för pengarna och en pålitlig pulsmätare gör du bäst i att titta åt ett annat håll.

Läs även
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Batteritid: Upp till 13 timmar
 • Vattentät: Ner till 50 meter
 • Displaystorlek: 24 x 24 mm
 • Aktivitetsmätningar: Steg, aktiva minuter, sträcka, puls, förbrukade kalorier och sömn
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Garmin Forerunner 35

Forerunner 35 är Garmins senaste sportklocka i lågprissegmentet, med inbyggd pulsmätare som huvudnyhet. I övrigt får vi en enkel klocka – både på gott och ont.


3
Vi diggar
 • Snabbheten
 • Batteritiden
 • Komforten
Vi dissar
 • Få finesser för priset
 • Trist gränssnitt
 • Svajig pulsmätare
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Garmin Forerunner 35 - Snabb sportklocka utan finesser
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17