Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Test: Garmin Fenix 5 Plus

Uppgraderat flaggskepp med tung prislapp

Garmin Fenix 5 är en fullutrustad sportklocka för seriösa atleter.

Förra året när vi testade sportklockor blev Garmin Fenix 5 bäst i test. Uppföljaren ser närmast identisk ut, men musiklagring och kartor är två nyckelfunktioner som får den att sticka ut. Tyvärr skenar priset iväg.

Samma stilrena design

Vi har testat modellen med reptåligt safirglas och orangefärgat armband. Just modellen med safirglas kostar 1500 kronor mer än den vanliga versionen, så här kan du spara pengar om du inte behöver den extra tåligheten. Klockan är utrustad med ett snabbfäste för att byta ut armbandet. I utbudet hittar du allt från stilrena läderarmband till bastanta stålarmband. Urtavlan är som vanligt en kraftig stålkonstruktion som andas hög kvalitet. Garmin Fenix 5 Plus är en snygg och proffsig sportklocka, och inget du behöver skämmas för på jobbet.

Funktioner till max

Bland funktionerna hittar vi gps, kompass, beräknat VO2-max, beräknad prestation på olika distanser, pulsmätning på handleden, navigeringsfunktion, mätning av simning i öppet vatten och fallhöjd vid utförsåkning. Det är med andra ord svårt att hitta en funktion som Fenix 5 Plus saknar. Gps-mottagningen är blixtsnabb och kartfunktionen är närmast briljant. Batteritiden är svårslagen och när jag sprang Ultravasan i somras låg batteriet på 50 procent efter drygt åtta timmar.

Med kartfunktionen kan du välja att ladda upp en förprogrammerad rutt i din klocka. Du kan även skriva in längden på din önskade rutt direkt i klockan och få tre förslag att följa. En funktion som kom väl till pass under min semester i Italien och en plats där jag aldrig tidigare hade sprungit. På så sätt kunde jag springa avslappnat utan att oroa mig för att springa vilse.

Annons

Musikspelare med klass

En ny funktion är att du kan lagra musik direkt på klockan. Via usb och Garmin Express-appen för du över musiken från datorn direkt till klockan. Du kan även registrera ett konto på musiktjänsten Deezer eller Spotify för möjligheten att spara dina spellistor direkt på klockan. Funktionen fungerar bra och skänker en extra dos frihet till mig som gillar att springa utan mobilen.

Garmin Fenix 5 Plus (tv) och Garmin Forerunner 645.

Komplext menysystem

Menynavigeringen är identisk med föregångaren. Med andra ord är den fortfarande något rörig, inte minst eftersom det finns så många funktioner att bläddra igenom och lära sig. Med tiden sitter också strukturen och risken att hamna vilse minskar.

Fenix 5 Plus riktar sig till proffs och seriösa amatörer. Navigeringsfunktionen finns det ingen konkurrent som kommer i närheten av och musikuppspelningen med Spotify-stöd är en fröjd att använda. Den har ett överflöd av finesser och en batteritid i toppklass. Garmin Fenix 5 Plus är inte en klocka för alla, men det är en klocka som har allt.

Jämför priser på Garmin Fenix 5 Plus (Prisjakt).

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
  • Display: 47 x 47 mm
  • Aktivitetsmätningar: Steg, aktiva minuter, sträcka, hastighet, puls och förbrukade kalorier
  • Vattentäthet: 100 m
  • Batteritid: Gps: 18 h; gps + musik: 8 h; UltraTrac™-läge: 42 h

Test: Garmin Fenix 5 Plus

Garmin Fenix 5 är en fullutrustad sportklocka för seriösa atleter.


5
Vi diggar
  • Fullutrustad
  • Kartfunktionen
  • Pulsmätningen på handleden
  • Bra batteritid
Vi dissar
  • Opedagogiska menyer
  • "Beräknad prestation" opålitlig
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Garmin Fenix 5 Plus - Uppgraderat flaggskepp med tung prislapp
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17