Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Fitbit Versa 2

Snygg och lättanvänd

Välbyggd design och smart menynavigering utmärker Fitbit Versa 2.

Fitbit Versa 2 har en slimmad och stilren design som gör att den ser snygg ut på handleden. Utseendemässigt har ett par förändringar skett sedan föregångaren Fitbit Versa släpptes förra året.

Bättre skärm och färre knappar

Storleken på urtavlan är oförändrad, men skärmen tar mer plats nu i och med att Fitbit valt att ta bort logotypen. Dessutom har lcd-skärmen bytts ut mot en snygg och färgsprakande oled-skärm.

Versa 2 har bantats ner till en fysisk knapp jämfört med föregångarens tre knappar. Istället används den tryckkänsliga skärmen för att bläddra mellan apparna, aktiviteterna och statistiken. Navigeringen fungerar bra och skärmen svarar snabbt även under aktivitet när svett når skärmen. Menyernas utformning och design är tydlig, krispig och snygg vilket gör användarupplevelsen till en fröjd.

>>> Köp Fitbit Versa 2 på NetOnNet.

Annons

Bred funktionsarsenal och bra batteritid

Aktivitetsmätningen och statistiken i Fitbit Versa 2 håller hög klass. I synnerhet sticker sömnmonitoreringen ut med tydlig och lättöverskådlig statistik samt ett poängsystem som triggar till att boosta min sömn.

Med Fitbit Premium kan du välja och vraka mellan en mängd olika tränings-, kost- och sömnprogram som hjälper dig att nå dina mål på ett pedagogiskt och roligt sätt. Fitbit Premium kostar 95 kronor i månaden alternativt 969 kronor för ett helt år, vilket kan upplevas som lite mycket när du precis köpt en klocka för över 2000 kronor. Har du däremot pengarna så får du en bra digital träningspartner som kommer att uppdateras med fler program i framtiden.

Batteritiden är riktigt bra jämfört med konkurrenter som Galaxy Watch Active och Ticwatch S2 (som håller cirka två dygn). Versa 2 klarar uppåt fyra dygn på en laddning.

Få bra appar

I jämförelse med konkurrenterna som använder App store, Google Play eller Galaxy Store är Fitbits utbud svagt. Det finns ett gäng applikationer att ladda ner, men få som faktiskt är användbara eller håller hög klass.

Spotify finns numera förinstallerat från start i Versa 2. Men du kan inte spara spellistor offline utan måste förlita dig på att vara uppkopplad till din telefon. Istället är det Deezer du måste använda för att spara spellistor offline, alternativt synka över ditt lokala musikbibliotek från datorn eller telefonen.

>>> Köp Fitbit Versa 2 på NetOnNet.

Saknar gps

Fitbit Versa 2 saknar inbyggd gps och för att logga dina löprundor måste du vara ansluten till din mobil. Även om Versa 2 inte är någon utpräglad sportklocka blir det en svaghet när nästan samtliga konkurrenter väljer att bygga in ett gps-chip i sina klockor.

En bra smartklocka trots allt

Fitbit Versa 2 kommer inte med många nyheter, men gör flera saker bra. Klockan är snygg, sitter lätt på handleden, håller länge och är en fröjd att använda. För dig som vill komma i form och få pepp längs vägen är Versa 2 ett bra val.

Läs även: Jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: Träningsarmband
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss

Test: Fitbit Versa 2

Välbyggd design och smart menynavigering utmärker Fitbit Versa 2.


4
Vi diggar
  • Aktivitetsmätningen
  • Sömnmonitor
  • Batteritiden
  • Nätt design och låg vikt
Vi dissar
  • Få bra appar
  • Saknar gps
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Fitbit Versa 2 - Snygg och lättanvänd
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17