Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Fitbit Charge 2

Bra har blivit ännu bättre

Uppföljaren till Fitbits populäraste armband bjuder inte på några större överraskningar, men om du inte har den tidigare modellen kan Fitbit Charge 2 mycket väl vara bandet för dig.

När vi testar Fitbit Charge 2 märker vi snabbt att Fitbit har lärt sig en hel del om aktivitetsarmband under sin tid på toppen. De stora överraskningarna lyser med sin frånvaro, men alla de små förbättringarna vittnar om att man har lyssnat på användarna. Armbandet går numera att byta ut, själva huvudenheten är inte lika plastig och skärmen är precis så stor som den behöver vara utan att kännas klumpig.

>>> Köp Fitbit Charge 2 på Teknikmagasinet.

fitbit-charge-2_turkos

Fitbit Charge 2 visar rätt information när du behöver den

Skärmen används för att ge dig en tydlig överblick när du tränar, men också för att visa kalendernotiser, sms och sporadiska påminnelser om att röra på dig. Att när som helst kunna kontrollera pulsen genom att vrida på handleden (skärmen tänds automatiskt) är naturligtvis guld värt. Den svartvita oled-skärmen är inte direkt vacker att titta på, men den är tydlig och fungerar bra även när solen ligger på.

För att manövrera Fitbit Charge 2 används en kombination av tryck på den fysiska knappen och knackningar på skärmen. Det fungerar ganska bra men den beröringskänsliga skärmen hade gärna fått vara lite känsligare.

Annons

Klockan gör ett hyfsat jobb med att registrera träning på egen hand, men om man vet med sig att man ska ut och springa gör man bäst i att starta ett träningspass manuellt för att få mer exakt information. Armbandet saknar inbyggd gps men kan använda sig av telefonens gps om du har den med dig. Stegräknaren är lite väl optimistisk och sömnanalysen är inte hundraprocentigt exakt men det är problem som alla träningsarmband brottas med.

Läs även: Bäst i test: 5 träningsarmband

fitbit-charge-2_svart

>>> Köp Fitbit Charge 2 på Teknikmagasinet.

Nyheterna är trevliga men inte nödvändiga

Bland de regelrätta nyheterna märks möjligheten att få en ögonblicksbild av sin konditionsnivå baserad på puls och träningsdata. Du får helt enkelt en poäng som du kan jämföra med andra användare och tips på hur du kan bli bättre. En annan finess är guidade andningsövningar som hjälper dig att varva ner. Ingen av funktionerna gör det värt att köpa ett nytt träningsarmband men det är ändå trevliga tillskott.

En av Fitbits största styrkor är den välgjorda appen. Den loggar inte bara träning utan också sömn, kaloriintag, puls, vikt, vattenintag och mycket mer. Ingenting känns påtvingat så det går utmärkt att välja russinen ur kakan och fokusera på det som känns intressant. All information presenteras på ett snyggt och överskådligt sätt med hjälp av grafer och statistik och veckoliga mail.

Nyckelfakta
 • Typ: Aktivitetsarmband
 • Spårningsdata: Distans, tid, kalorier, sömn, hjärtfrekvens, steg
 • Skärm: Oled, monokrom
 • Vattenskydd: Stänktålig
 • Batteritid: 5 dagar
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Fitbit Charge 2

Uppföljaren till Fitbits populäraste armband bjuder inte på några större överraskningar, men om du inte har den tidigare modellen kan Fitbit Charge 2 mycket väl vara bandet för dig.


4
Vi diggar
 • Bra pulsmätning
 • Guidade andningspauser
 • Notiser
 • Utbytbart armband
Vi dissar
 • Inte vattentät
 • Ingen inbyggd gps
 • Svårmanövrerad
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Fitbit Charge 2 - Bra har blivit ännu bättre
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17