Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Denon Envaya

Stor högtalare med stort ljud

Denon Envaya spelar i en egen klass – på flera sätt. Orkar du släpa på den ger den superbt ljud, nästan vad du än lyssnar på.

Denon Envaya är lite större och dyrare än alla andra högtalare i testet. Det märks på storleken, för det är också en riktigt stor och tung pjäs. 1,3 kilo är mycket idag. Designen är platt men tack vare ett utfällbart stöd i ryggen, kan högtalaren stå på de flesta underlag.

Jämför priser på Denon Envaya här.

denon-envaya-side-view

Kräver egen laddare

Materialet är plast och kvalitetsintrycket är inte så högt som vi hade hoppats på. Knapparna upptill styr det viktigaste, men som vanligt är det smartast att lägga volymen på en lagom nivå och låta den vara, och sedan finjustera med mobilen. Envaya stöder också nfc, för enkel synkronisering med mobilen.

I sidan sitter en aux-ingång samt laddkontakt. Tyvärr är det Denons egna som krävs – högtalaren är för stor för att laddas med en mobilladdare. Däremot kan den själv ladda din mobil genom en fullstor usb-kontakt med strömförsörjning. Smidigt!

Annons
denon-envaya-top-buttons

Superljud!

Denon Envaya kan spela väldigt högt. Det blir vi påminda om den hårda vägen, när vi glömmer att sänka volymen från föregående testmodell. Och det är inte bara ren råstyrka – Envaya låter riktigt bra, med gott om mullrande bas och (förhållandevis) stor och luftig ljudbild.

Utmanande spår som The Knifes ”Silent shout”, som brukar få de flesta högtalare att distortera, låter utmärkt. Hårdrock à la Megadeth låter lika bra det. En jazzlåt med John Coltrane har gott om plats för alla instrument, även om konkurrenten Libratone Too är ett litet strå vassare med sitt rundstrålande, jazzvänliga ljud.

Denon Envaya är en bluetooth-högtalare för hifi-typer. Det vill säga de som tycker att ljudkvaliteten är värd den bulkiga designen och tyngden. Är du inte en av dem, finns det smidigare modeller som låter nästan lika bra.

denon-envaya-black

Läs även
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
  • Kontakter: Laddare, dc out (usb), aux
  • Batteritid: 10 timmar (tillv uppg)
  • Nfc: Ja
  • Storlek: 26 x 14 x 5 cm
  • Vikt: 1,3 kg
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Denon Envaya

Denon Envaya spelar i en egen klass – på flera sätt. Orkar du släpa på den ger den superbt ljud, nästan vad du än lyssnar på.


4
Vi diggar
  • Grymt ljud
  • Inbyggt ryggstöd
  • Finessrik
Vi dissar
  • Stor och tung
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Denon Envaya - Stor högtalare med stort ljud
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17