Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Test: Creative Outlier Sports

Bekväma och prisvärda sporthörlurar

Creative Outlier Sports är ett par stabila hörlurar som sitter perfekt i öronen. Med bättre ljud hade de varit svårslagna.

Det är ett par ordinära in ear-hörlurar med öronsnäckor i silikon som jag möts av när jag öppnar förpackningen. För att ytterligare säkra att de håller sig på plats – under hård träning – lirkar man in silikonbågen, som sitter fast runt öronsnäckan, i ytterörat.

Öronsnäckorna och bågen kommer i tre storlekar. På sladden mellan öronsnäckorna sitter multikontrollen för volym, samtal och byte av låt. För att hålla sladden på plats fäster du den medföljande klämman i din t-shirt.

Lämnar inte öronen i första taget

Hörlurarnas öronsnäckor trycks in i hörselgången och sitter stabilt på sin plats. Det positiva är att Outlier Sports sitter som cement och att man hör ljudet bättre. Det negativa är att man blir mindre uppmärksam på omgivande ljud vid utomhusträning.

Silikonbågen som du fäster i ytterörat gör att hörlurarna håller sig på sin plats under såväl högintensiv styrketräning på gymmet som intervallerna i löpspåret. Till minuskontot hör att de har en tendens att skava under längre träningspass.

Annons

>>> Jämför priser på Creative Outlier Sports här (Prisjakt)

Godkänt ljud men medioker bas

För pengarna är det svårt att klaga på ljudkvaliteten. Ljudet är klart och öronsnäckorna stänger effektivt ute musiken som spelas på gymmet. Men när det kommer till basen så är den alldeles för svag – en allvarlig brist i den här produktkategorin. Som ett par välsittande hörlurar i löpspåret eller för att lyssna på poddar på promenader fungerar Outlier utmärkt.

Lång batteritid och snabb laddning

Outlier Sports stoltserar med marknadens bästa batteritid. På en full laddning kan du spela musik i 11 timmar, så du får ligga i med träningen innan du hör den första varningssignalen. När batteriet väl har laddats ur räcker det med att plugga in dem i 15 minuter för att få en timmes batteritid.

Creative Outlier Sports är definitivt en av de mest prisvärda sporthörlurarna vi har testat. Om Creative bara höjer ljudkvaliteten i uppföljaren så har vi ett hett och prisvärt alternativ till de bästa modellerna på marknaden.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
  • Hörlurstyp: Trådlös in-ear
  • Batteritid: 11 h
  • Bluetooth: 4.1
  • Frekvensomfång: 20 Hz - 20 kHz

Test: Creative Outlier Sports

Creative Outlier Sports är ett par stabila hörlurar som sitter perfekt i öronen. Med bättre ljud hade de varit svårslagna.


3
Vi diggar
  • Sitter stabilt under hårda pass
  • Prisvärde
Vi dissar
  • Svag bas
  • Skaver vid längre lyssning
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Creative Outlier Sports - Bekväma och prisvärda sporthörlurar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17