Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Test: Creative Aurvana ANC

Medelmåttig brusreducering som inte kostar skjortan

Med en prislapp strax över tusenlappen kostar Creative Aurvana ANC mindre än vad brusreducerande hörlurar brukar göra, men de är inte heller lika bra.

Att Creatives hörlur Aurvana ANC är billigare än konkurrenterna märks redan när vi packar upp den. Känslan av lyx och kvalitet lyser med sin frånvaro, och istället får vi en ganska ordinär hörlur i enkla plastmaterial. Och det är inget fel med det. Vem har sagt att brusreducerande hörlurar bara ska vara för dem som har råd att resa i första klass?

Jämför priser på Creative Aurvana ANC här.

Creative Aurvana ANC går på AAA-batteri

Om du bara skulle vilja använda hörlurarna för brusreduceringens skull går det att ta loss sladden, men det går inte att lyssna trådlöst. På sladden sitter en fjärrkontroll med mikrofon, men vi saknar möjligheten att kunna justera volymen. Kåporna går att rotera men eftersom det inte går att vika ihop bågen är det tillhörande etuiet i största laget. Komforten är helt okej, men det hade inte skadat om de hade anpassat sig bättre efter huvudets form.

Utmärkande för Creative Aurvana ANC är att brusreduceringen drivs av ett AAA-batteri som placeras under den högra kåpan. Nackdelen är att du behöver byta batteri emellanåt. Fördelen är att du kan byta batteri och fortsätta lyssna med aktiv brusreducering om du till exempel sitter på ett flygplan och saknar usb-kontakt för laddning. En annan positiv aspekt är att batteriet räcker i hela 40 timmar.

Annons

creative-aurvana-anc_sidaLäs även
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: Träningsarmband

Brusreduceringen är en besvikelse

Den aktiva brusreduceringen fungerar men den är inte på långa vägar lika bra som i de bästa hörlurarna på marknaden. När vi med en riktigt bra brusreducerande hörlur lyckas trolla bort ett fläktljud helt och hållet lyckas Creative Aurvana ANC bara reducera samma ljud till ungefär hälften. Det kanske räcker för att du ska få lugn och ro – eller så gör det inte det.

När det kommer till ljudkvaliteten slås vi av hur burkigt och instängt det låter – och det är oavsett om vi har brusreduceringen påslagen eller inte. Vi saknar klarheten från bättre hörlurar samtidigt som basen är i klenaste laget.

Om du ännu inte har fått smak på den magi som riktigt bra brusreducerande hörlurar kan åstadkomma är det mycket möjligt att du blir nöjd med Creative Aurvana ANC. Men om du förväntar dig tystnad finns det en risk att du blir besviken.

creative-aurvana-anc_insida

Fler tester av brusreducerande hörlurar
AKG N60 NC
Bose Quiet Comfort 35
Sony MDR-1000X
JBL Everest Elite 700
Sennheiser PXC 550
Test: Parrot Zik 3
Plantronics Backbeat Pro 2
Test: Creative Aurvana ANC

Nyckelfakta
 • Typ: Over-ear, sluten
 • Brusreducering: Ja
 • Batteritid (brusreducering): 40 timmar
 • Frekvensomfång: 20 - 20000 Hz
 • Trådlösa: Nej
 • Sladd: 3,5 mm, löstagbar
 • Vikt: 174 gram

Test: Creative Aurvana ANC

Med en prislapp strax över tusenlappen kostar Creative Aurvana ANC mindre än vad brusreducerande hörlurar brukar göra, men de är inte heller lika bra.


3
Vi diggar
 • Bra pris
 • Låg vikt
 • AAA-batteri
Vi dissar
 • Tveksam brusreducering
 • Plastiga
 • Instängt ljud
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Creative Aurvana ANC - Medelmåttig brusreducering som inte kostar skjortan
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17