Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Com Hem TV Hub

Tv-kanaler och appar i ett

Med stöd för 4K och HDR, röststyrning och Android under huven känns Com Hems nya tv-box betydligt mer modern än trotjänaren Tivo. Snygg är den också.

Framtidens tv är appar, brukar det heta. Men det är bara halva sanningen, för oavsett hur mycket du kan hitta på med din Apple TV eller din streaming-box går det inte att blunda för att klassisk tablå-tv fortfarande har en plats i mångas hjärtan.

Därför har många av oss två enheter på tv-bänken, och det är där Com Hems Androidbaserade digital-tv-box TV Hub kommer in i bilden. Det här är en modern enhet i snygg vit design. Den visar alla dina tv-kanaler, men det är också en uppkopplad Android-enhet med streamingtjänster och appar. Fjärrkontrollen är liten och lätt med snabbknappar till TV 4 Play, SVT Play och Netflix. Om du trycker in mikrofonknappen kan du prata med den.

Snyggt men segt

Gränssnittet är snygg och lättnavigerat. På fjärrkontrollen finns det en knapp för tv och en för hemskärmen där du hittar appar, streamingtjänster och rekommendationer. Det funkar riktigt bra, men systemet hade gärna fått vara lite rappare.

Vi tyckte visserligen att Tivo fick oförtjänt mycket kritik när den lanserades för några år sedan, men TV Hub känns betydligt mer anpassad för hur vi ser på tv idag. Du kan visserligen inte spela in program, men när du med ett knapptryck kan få upp rätt Play-tjänst är det ingen större förlust.

Annons

Com Hem TV Hub visar stor potential

Sen har vi Android-biten. Appar som Plex och VLC förvandlar boxen till ett utmärkt mediacenter och det finns gott om alternativ för den som vill streama film (men i dagsläget saknas HBO Nordic och Cmore).

Det går även att ansluta en extern usb-enhet för att spela upp material eller att strömma via Chromecast. Naturligtvis finns det stöd för 4K och HDR även om det inte är alla appar som stöder tekniken. Eftersom boxen har stöd för bluetooth kan du ansluta ett tangentbord eller en handkontroll för att spela spel.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att TV Hub inte är den bästa digital-tv-mottagaren och det är inte heller den bästa streamingboxen för dig som vill ladda ner appar – men nog tusan är det en väldigt trevlig produkt för dig som vill ha båda sakerna i en och samma enhet.

TV Hub kostar 1.695 kronor, alternativt kan man hyra den för en engångsavgift om 500 kronor.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Typ: Android TV-box
 • Upplösning: 4K
 • Anslutningar: 1 x optisk ingång, 1 x hdmi, 1 x usb, 1 x lan-port, 1 x koaxial
 • Mått: 155 x 155 x 30 mm
 • Vikt: 400 g

Test: Com Hem TV Hub

Med stöd för 4K och HDR, röststyrning och Android under huven känns Com Hems nya tv-box betydligt mer modern än trotjänaren Tivo. Snygg är den också.


4
Vi diggar
 • Digital-tv och appar i ett
 • Snygg design
 • Bra utvecklingspotential
Vi dissar
 • Långsamt gränssnitt
 • Appar saknas
 • Kan inte spela in program
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Com Hem TV Hub - Tv-kanaler och appar i ett
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17