Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Bragi The Headphone

Trådlös Airpods-utmanare som sitter bra i örat

När Bragi följer upp Kickstartersnackisen Bragi Dash har de skalat bort alla överflödiga funktioner. The Headphone är vad den heter – och vi gillar den.

Med musikspelare, touchkontroller och avancerade träningsfunktioner försökte Bragis gräsrotsfinansierade hörlur The Dash göra lite för mycket för sitt eget bästa. Den här gången har man gjort en enklare hörlur som både kostar mindre och är mer tilltalande.

Rätt och slätt handlar det om två öronsnäckor som ansluts till din smarttelefon helt trådlöst. Till skillnad från många tidigare varianter sitter snäckorna inte ihop med någon otymplig sladd som hänger och slänger i nacken. Andra modeller i samma produktkategori är Samsung Gear IconX och Apples Airpods.

>>> Köp Bragi The Headphone på Teknikmagasinet

bragi_the_headphone_02

Bragi The Headphone laddas i sitt etui

Bragi The Headphone laddas i det medföljande etuiet. Etuiet är gjort av svart hårdplast och ansluts med en kort usb-sladd. The Dash hade ett extra batteri i etuiet för laddning i farten, men det har man skippat den här gången. Efter ungefär sex timmars lyssning måste du alltså leta upp ett ledigt usb-uttag och rulla tummarna i upp till två timmar beroende på hur mycket du vill ladda dem.

Annons

Hörlurarna sitter riktigt bra i öronen. Dels för att det inte sticker ut någonting (Airpods, vi tittar på dig), dels för att de använder sig av silikonproppar för att sluta tätt i örongången. Apples hörlur sitter inte alls lika säkert och stänger inte ut lika mycket ljud. Vad man föredrar är högst individuellt.

bragi_the_headphone_04

Knapparna är ett irritationsmoment

Parkopplingen sker utan besvär och vi har inga som helst problem med störningar eller kontaktförlust när vi lyssnar på musik eller pratar i telefon. Om du rör dig i stadsmiljö eller vill småprata med kassörskan på Konsum finns det en funktion som släpper in ljud med hjälp av mikrofonen. Det fungerar, absolut, men eftersom det skarpa ljudet är ganska tröttsamt är det ingenting du vill ha aktiverat under några längre stunder.

Det enda riktiga irritationsmomentet när det kommer till hanteringen är de tre knapparna som sitter på den högra snäckan. De är nämligen både små och tröga. Enkla knapptryck går bra, men när ett kommando kräver att man håller inne någon av dem är det svårt att göra det utan att med full kraft pressa in hörsnäckan i örat. Skönt? Nej, ganska långt ifrån.

bragi_the_headphone_06

>>> Köp Bragi The Headphone på Teknikmagasinet

Positivt överraskade av ljudet

När man pratar om fräcka och nytänkande hörlurar som Bragi The Headphone är det lätt att glömma vad som annars brukar betraktas som det viktigaste: Ljudet. The Headphone är inte den allra mest välljudande hörlur vi testat, men vi blir ändå positivt överraskade. Det är välbalanserat och neutralt, men om du tycker att bra ljud är det samma som tung bas kommer du förmodligen att uppleva det som ganska tunt.

Efter att ha levt med Bragi The Headphone är det bara att konstatera att de verkligt trådlösa hörlurarnas tid börjar nu. Om något år lär vi har fler – och bättre – modeller på butikshyllorna, men i dagsläget är halvdan batteritid och knepiga knappar ett ganska lågt pris att betala för trådlös frihet.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Hörlurstyp: Trådlösa in ear-hörlurar
 • Frekvensomfång: 20 Hz–20 000 Hz
 • Anslutning: Bluetooth
 • Medföljande silikonproppar: S, M, L
 • Mikrofon: Ja
 • Batteritid: Upp till 6 timmar
 • Laddningstid: Mindre än 2 timmar
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Bragi The Headphone

När Bragi följer upp Kickstartersnackisen Bragi Dash har de skalat bort alla överflödiga funktioner. The Headphone är vad den heter – och vi gillar den.


4
Vi diggar
 • Bra ljud
 • Fungerar felfritt
 • Bra komfort
Vi dissar
 • Inget batteri i etuiet
 • Knepiga knappar
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Bragi The Headphone - Trådlös Airpods-utmanare som sitter bra i örat
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17