Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Test: Bragi The Dash Pro

Finessrika, väldesignade och dyra

The Dash Pro är som en schweizisk armékniv bland trådlösa in-ear-hörlurar.

De tål vatten, de har pulsmätare, de har rörelsestyrning – The Dash Pro är sprängfyllda med innovationer. På pappret får de konkurrenterna att blekna, men hur är de i praktiken?

Sköna och stilrena

Bragi The Dash Pro är av storleken större och vid första anblick ser de ut att vara obekvämt stora. Men de sitter överraskande bra och känns lätta, även när jag är ute på en lång löprunda. För att ytterligare säkra att hörlurarna håller sig på plats finns det silikonöverdrag i tre storlekar som du kan trä över öronsnäckorna.

Under det glänsande ytterhöljet finns led-ljus som kan lysa i fyra olika färger beroende på batteristatus – en läcker designlösning!

>>> Köp Bragi The Dash Pro på Teknikmagasinet

Annons

Frustrerande kontroller

The Dash Pro har inga fysiska knappar, utan du får helt förlita dig på tryckkänsliga kontroller. Det är det första stora problem jag stöter på. Med svepningar, knackningar, långa och medellånga intryckningar och en mängd andra kommandon är felmarginalen alldeles för stor. Åtskilliga gånger pausar jag ofrivilligt musiken, hamnar i menyläget eller börjar om podden jag lyssnar på från start.

En annan innovation är att du kan utföra kommandon med huvudgester. Tyvärr är det mer av en cool idé med begränsad praktisk nytta.

Appen, däremot, är både användbar och fullmatad med funktioner. Den erbjuder massor av inställningar och en tydlig och snygg presentation av dina träningspass.

Bra ljud – men saknar tryck

Bragi The Dash Pro har en bred och klar ljudbild. Musiken är fyllig med en god balans av alla register. Det finns gott om bas utan att den tar över, och diskanten är ganska luftig.

För mig som tycker om att spela högt och bli fullkomligt omsluten av musiken lämnar hörlurarna mer att önska. Även på maxvolym är ljudtrycket inte mer än medelhögt och det blir inte bättre att av ljud utifrån läcker in.

Telefonsamtal fungerar fläckfritt och mikrofonen gör ett gott jobb så att det hörs bra även på mottagarsidan.

>>> Köp Bragi The Dash Pro på Teknikmagasinet

Fullspäckade hörlurar utan fokus

The Dash Pro har så mycket att erbjuda men få saker som fungerar smidigt när det gäller. Den inbyggda accelerometern och pulsmätaren kan registrera din träning utan sportklocka eller smartphone. Men värdena hamnar en bra bit ifrån de faktiska siffrorna jag får av min sportklocka med inbyggd gps.

Det inbyggda minnet gör att du kan lagra musik direkt på hörlurarna. Problemet är bara att bläddrandet mellan spellistor och låtar mest leder till frustration, på grund av de svårmanövrerade kontrollerna.

Batteritiden är imponerande. Hörlurarna klarar fem timmar på en laddning och det medföljande laddningsetuiet har kapacitet för fem extra laddningar.

Bragi The Dash Pro är en häftig och ambitiös hörlur. När det kommer till antal funktioner kommer ingen annan true-wireless-hörlur i närheten. Tyvärr har de försökt göra för mycket att funktionaliteten blivit lidande. Bortsett från det har Bragi lyckats väl med både design och komfort, ljudet är bra om än lite lågt och batteritiden är klassledande. Dock gör det höga priset svårt att sätta ett högre betyg.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Hörlurstyp: True Wireless
 • Högtalarstorlek: Ingen uppgift
 • Bluetooth: Bluetooth 4.0
 • Räckvidd: 10 m
 • Batteritid: 5 h + 25 h i laddningsetuiet
 • Laddningstid: 2 h
 • Frekvensomfång: 20-20.000 Hz
 • Utbytbara öronsnäckor: 4 silikon (XS/S/M/L) och 3 foam (S/M/L)
 • Vattentäta: Ja (IPX7)

Test: Bragi The Dash Pro

The Dash Pro är som en schweizisk armékniv bland trådlösa in-ear-hörlurar.


3
Vi diggar
 • Massor och massor av funktioner
 • Bra passform och snygg design
 • Bra ljudkvalitet
 • Vattentäta (IPX7)
 • Inbyggt minne (musik utan mobil)
Vi dissar
 • Klumpiga tryckkänsliga knappar
 • Spelar inte så högt
 • Opålitlig pulsmätning
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Bragi The Dash Pro - Finessrika, väldesignade och dyra
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17