Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Bose Soundsport Free

Stora hörlurar med stort ljud

Soundsport Free är inte de mest diskreta hörlurarna, men om det är klassledande ljud du är ute efter ska du läsa vidare.

När Bose ger sig in i matchen satsar de på komfort och ljud snarare än på en stor arsenal av finesser. Designen är originell och i jämförelse med konkurrenternas oftast diskreta design kan du vara säker på att Soundsport Free kommer dra blickarna till sig. Om det är bra eller dåligt låter vi vara osagt.

Unik design håller hörlurarna på plats

Bose Soundsport Free är de största True Wireless-hörlurarna som vi har testat hittills. Själva kontrollenheten hänger på ett märkligt sätt utanpå örat. Öronsnäckorna för du in i örongången och vingarna av silikon hakar du in i ytterörat för att säkra att hörlurarna håller sig på plats. Trots deras storlek och tyngd och den märkliga designen sitter Soundsport Free stabilt i öronen. I och med att du inte trycker in hela enheten i örat blir det aldrig skavande, inte ens under längre lyssningar.

>>> Köp Bose Soundsport Free på NetOnNet

Tröga knappar

På den vänstra öronsnäckan finns endast en knapp, och den är till för att ansluta till mobilen eller annan bluetooth-enhet. På den högra sitter kontrollerna för att byta låt, höja och sänka volymen, starta Google Assistant och Siri samt svara på samtal. Knapparna i gummi är av det trögaste laget, vilket gör att hörlurarna har en tendens att åka ur öronen när du trycker på knapparna.

Annons

Klassledande ljud

Bose är kända för att pressa in toppljud i sina produkter och i Soundsport Free råder det inga brister. I jämförelse med andra true wireless-hörlurar är basen i en klass för sig och Soundsport Free gör alla musikstilar rättvisa. Det är bra tryck i ljudet och även när du driver upp volymen låter det kristallklart.

Hörlurarna levererar även vid samtal: röster hörs utmärkt och mikrofonen gör ett gott jobb med att fånga upp min röst och minimera brus.

Slarvas inte bort i första taget

Om du inte kan hitta dina Soundsport Free-lurar finns det en funktion i appen Bose Connect som kan hjälpa dig att lokalisera dem. Appen registrerar var du senast använde dem och visar placeringen på en karta i appen. Det gör att du inte behöver tveka på om du glömt hörlurarna på gymmet eller jobbet. Hörlurarna kan dessutom ge ifrån sig en stegrande ljudsignal.

Det är inte heller så lätt att slarva bort laddningsetuiet, men det beror på dess storlek. Till skillnad mot konkurrenterna ryms det knappt i fickan, vilket inte gör det lika portabelt.

Batteritiden är mer än godkänd med sina fem timmar och ytterligare två laddningar i laddningsetuiet.

Soundsport Free är en av de bästa

Vad man tycker om utseendet är förstås upp till var och en, men passformen är utmärkt. Lägg till en ljudkvalitet i toppklass så har vi i Bose Soundsport Free en av de bästa true wireless-hörlurarna på marknaden just nu.

>>> Köp Bose Soundsport Free på NetOnNet

Våra senaste jämförande tester
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Hörlurstyp: True Wireless
 • Högtalarstorlek: Ingen uppgift
 • Bluetooth: 4.1
 • Räckvidd: 10 m
 • Batteritid: 5 h + 10 h i laddningsetuit
 • Laddningstid: 2 h
 • Frekvensomfång: Ingen uppgift
 • Öronsnäckor: Tre storlekar (silikon)
 • Övrigt: Svettresistent och vattentålig (IPX4)

Test: Bose Soundsport Free

Soundsport Free är inte de mest diskreta hörlurarna, men om det är klassledande ljud du är ute efter ska du läsa vidare.


4
Vi diggar
 • Ljud i toppklass
 • Hög komfort
Vi dissar
 • Tröga knappar
 • Stort laddningsetui
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Bose Soundsport Free - Stora hörlurar med stort ljud
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17