Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Test: Bose Soundlink Color

Platt högtalare med färg

En prisvärd Bose-högtalare? Det är ovanligt. Synd bara att Soundlink Color inte håller samma klass som sina dyrare modeller.

Bose prylar brukar vara väldigt dyra – och bra. Soundlink Color kostar däremot bara dryga tusenlappen. Därför är vi väldigt spända på att höra hur den står sig i konkurrensen. Men låt oss titta på utsidan först.

Jämför priser på Bose Soundlink Color här.

Väskvänligt ljud

Bose Soundlink Color är en lite ovanlig bluetooth-högtalare, med en platt design. Den är inte tunn men ändå tunnare än flera konkurrenter, och går lätt ned i en väska. Tack vare designen har den däremot svårt att stå på underlag som gräs. Ställ den därför på en bok om du ska ha med den på picknick.

Knapparna upptill är enkla att förstå och har ett distinkt klick. Hela ovansidan är gjord i ett stycke vilket gör att vatten inte kan leta sig ned mellan knapparna. Det är däremot ingen ip-klassad högtalare, så glöm den absolut inte ute i regnet.

Annons
bose-soundlink-color_kontroll

Läs även
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Finesserna är få och tur är väl det – när priset är så här pass lågt är det bäst om alla kronor läggs på ljudkvalitet. Kontakterna är bara två: en micro-usb för laddning och en aux-ingång. Bose Soundlink Color synkar enkelt med både Android och Iphone men den saknar högtalartelefon.

Bose Soundlink Color saknar bastyngd

Ljudmässigt får vi ungefär det vi förväntat oss av Soundlink Color. Den låter neutralt och korrekt på allt vi spelar, och maxvolymen är imponerande för storleken. Ljudkaraktären är snarlik JBL Flip 3, men med mindre bas. Det är inte dåligt för en högtalare som är så här kompakt, men det är inget som räcker till en fest, eller som fyller ett rum.

Batteritiden är förhållandevis blygsamma åtta timmar. Det är inte dåligt men det hade definitivt kunnat vara bättre. Bose Soundlink Color är en prisvärd och bra högtalare i det lilla formatet.

>>> Köp Bose Soundlink Color hos NetOnNet.

bose-soundlink-color

Fler tester av trådlösa resehögtalare
Libratone Too (Bäst i test)
Sony SRS-XB3
JBL Flip 3
LG PH3

Nyckefakta
  • Kontakter: Laddare (micro usb), aux
  • Batteritid: 8 timmar
  • Nfc: Nej
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Bose Soundlink Color

En prisvärd Bose-högtalare? Det är ovanligt. Synd bara att Soundlink Color inte håller samma klass som sina dyrare modeller.


3
Vi diggar
  • Neutralt ljud
  • Platt design
Vi dissar
  • Saknar bas
  • Halvdan batteritid
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Bose Soundlink Color - Platt högtalare med färg
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17