Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Blue Mo-Fi

Extra kraft med inbyggd förstärkare

När mikrofontillverkarna Blue bygger hörlurar gör de det från grunden, utan att bry sig om rådande trender. Resultatet är en hörlur som ser ut som ett medeltida tortyrredskap och spelar högre än vad dina öron klarar av.

Amerikanska Blue är mest kända för sina mikrofoner, men på senare tid har de satsat allt mer på hörlurar. En av deras tuffaste och mest spektakulära modeller heter Blue Mo-Fi och är en stor, tung och märklig hörlur med inbyggd förstärkare.

Kampanj: Jämför priser på Blue Pro Streamer Bundle (Mo-Fi + Yeti) här.

Hörlurarna känns välbyggda och lyxiga på ett sätt som harmoniserar med den höga prislappen, men samtidigt har vi svårt att se vem som skulle kunna bära dem på stan utan att göra sig till åtlöje. Mest iögonfallande är konstruktionen som utgörs av otaliga gångjärn och leder. Blue själva menar att hörlurarnas utformning är överlägsen den klassiska konstruktionen, men även om vi gillar initiativet att bryta mot konventioner är det ingen revolution. De sitter bra på huvudet och är ganska bekväma med sina stora och djupa kåpor, men att de väger närmare ett halvt kilo är ett problem. Vid snabba huvudrörelser har de till exempel en tendens falla framåt eller bakåt. Det finns en liten ratt för att lätta eller öka trycket mot öronen, men den åstadkommer inga mirakel.

blue mo-fi product

Förbered dig på en ljudchock

Ett av de främsta försäljningsargumenten är såklart den inbyggda hörlursförstärkaren som drivs med ett laddningsbart batteri. Förstärkaren kan ställas i två lägen: On och On+. On krämar upp volymen och sätter 50-milliterselementen i gungning och On+ lägger till en fet, mullrande bas.

Annons

Om du inte har sänkt volymen på din ljudkälla får du förbereda dig på en ljudchock, för Blue Mo-Fi spelar riktigt högt. Ljudet är kraftfullt, fylligt och dynamiskt. Basen är tung och klarheten imponerar. När vi knäpper på On+ tar basen över lite väl mycket för vårt tycke, men ibland stöter man på inspelningar som skulle behöva en skjuts och då är det bra att funktionen finns. Om batteriet skulle ta slut kan du naturligtvis fortsätta använda hörlurarna i passivt läge, även om de inte kommer att leverera samma råstyrka.

blue mo-fi creative

För musiknördar snarare än gamers

Just nu säljer Blue Mo-Fi-hörluren tillsammans med sin usb-mikrofon Yeti som ett ”Pro Streamer Bundle”, men med tanke på hur många lätta och superbekväma gamingheadset som finns på marknaden ställer vi oss frågande till valet av målgrupp. Det här känns snarare som en produkt för studiorävar eller musiknördar som vill ha bra tryck i lurarna när de sitter hemma och lyssnar.

Kampanj: Jämför priser på Blue Pro Streamer Bundle (Mo-Fi + Yeti) här.

Läs även
Test: Blue Microphones Lola
Test: Blue Microphones Yeti (mikrofon)

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Typ: Over-ear med inbyggd förstärkare
 • Element: 50 millimeter
 • Brusreducering: Nej
 • Batteritid: Ca 12 timmar
 • Frekvensomfång: 15 Hz–20000 Hz
 • Trådlösa: Nej
 • Sladd: 3,5 mm, löstagbar
 • Vikt: 466 gram

Test: Blue Mo-Fi

När mikrofontillverkarna Blue bygger hörlurar gör de det från grunden, utan att bry sig om rådande trender. Resultatet är en hörlur som ser ut som ett medeltida tortyrredskap och spelar högre än vad dina öron klarar av.


4
Vi diggar
 • Stort och tungt ljud
 • Inbyggd hörlursförstärkare
 • Stänger ute ljud
Vi dissar
 • Den höga vikten
 • Vissa designmissar
 • Dyra
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Blue Mo-Fi - Extra kraft med inbyggd förstärkare
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17