Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Blue Microphones Yeti

Imponerande ljudinspelningar utan krångel

Headset med inbyggd telefon har definitivt sina fördelar, men om du är seriös med ditt streamande, ditt spelande eller ditt podcastande kan det vara värt att uppgradera till en bordsmikrofon. Vi har testat Yeti från Blue Microphones.

Blue Microphones usb-anslutna kondensatormikrofon Yeti har hängt med ett tag och finns i en mängd olika utföranden. Modellen vi testar är en mattsvart variant med namnet Blackout och säljs just nu i paket tillsammans med olika hörlurar, riktade till gamers och streamare.

>>> Köp Blue Microphones Yeti hos NetOnNet.

Yeti står stadigt på skrivbordet

Med en vikt över 1,5 kilo är det en ordentlig pjäs vi har att göra med. Upphängningen är robust med en fot som får den att stå väldigt stabilt på bordet och rejäla skruvar på sidorna. Det är kanske ingenting du släpar med dig till lan-festivalen, men i hemmiljö ser vi inga nackdelar med hur den är utformad.

yeti blackout

På mikrofonens ovansida sitter en mute-knapp och en ratt som styr medhörningsvolymen om du har ett par hörlurar anslutna. På baksidan hittar vi ytterligare två rattar: en som ställer in mikrofonens känslighet och en som väljer riktningskarakteristik.

Annons

Naturligt och detaljerat ljud

Att installera mikrofonen är hur lätt som helst. Det är faktiskt bara att koppla in den till datorns usb-uttag och sätta igång. Mikrofonen ger dig fyra olika inspelningslägen med olika användningsområden. Stereoläget spelar in ljudet i stereo, kardioid-läget tar framförallt upp ljud som kommer rakt framifrån, omni-läget tar upp allt som är runtomkring och bidirectional-läget tar upp ljud framifrån och bakifrån. Det senare är användbart om du spelar in en podcast eller ett samtal mellan två personer.

>>> Köp Blue Microphones Yeti hos NetOnNet.

yeti colors

Ljudet som spelas in är väldigt naturtroget och detaljerat. Problemet är snarare att mikrofonen kan ta upp ljud som du inte vill ha med på dina inspelningar. Känsligheten kan visserligen ställas in med ratten på undersidan, men för att undvika ljudet av datorfläktar, stolsgnissel och musklickande krävs experimenterande med position och inställningar.

Sammanfattningsvis är det bara att konstatera att Blue Microphones Yeti är en välbyggd och imponerande mikrofon som ger dig väldigt bra ljud för pengarna.

Läs även
Test: Blue Microphones Lola
Test: Blue Microphones Mo-Fi (hörlurar med inbyggd förstärkare)

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Typ: Kondensatormikrofon
 • Anslutning: Usb
 • Frekvensomfång: 20 Hz–20 000 Hz
 • Samplingsfrekvens: 48 kHz/16-bit
 • Maximal ljudtrycksnivå: 120 dB
 • Mått: 12,0 x 29,5 x 12,5 cm
 • Vikt: 1,55 kg
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: Blue Microphones Yeti

Headset med inbyggd telefon har definitivt sina fördelar, men om du är seriös med ditt streamande, ditt spelande eller ditt podcastande kan det vara värt att uppgradera till en bordsmikrofon. Vi har testat Yeti från Blue Microphones.


4
Vi diggar
 • Bra ljud
 • Lätt att använda
 • Mångsidig
Vi dissar
 • Otymplig att bära med sig
 • Omgivningsljud kan bli ett problem
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Blue Microphones Yeti - Imponerande ljudinspelningar utan krångel
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17