Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Blue Microphones Lola

Välljudande hörlur som skiljer sig från mängden

Genom att slopa den inbyggda hörlursförstärkaren har Blue Microphones gjort en lite lättare och lite billigare version av sin Mo-Fi-hörlur. Men det fenomenala ljudet går det inte att ta miste på.

När vi nyligen provlyssnade Blue Microphones brutala tungviktare Mo-Fi konstaterade vi att ljudet var ruskigt bra, men att komforten inte var den bästa och att priset var i högsta laget. Blue Microphones Lola ser på ytan ut att vara samma hörlur, men samtidigt är de lite lättare och lite billigare. Det djärva formspråket med gångjärn och leder känns alltså igen.

Blue Microphones själva menar att deras originella konstruktion skulle göra hörluren fantastiskt bekväm att bära, men på den punkten håller vi inte riktigt med. Även om den är aningen lättare än sin föregångare är den i tyngsta laget med sina 400 gram. Vi skulle inte heller gå så långt som att säga att hörluren är snygg, men den är väldigt unik, och kanske på ett sätt som tilltalar dig.

Blue-Microphones-Lola_vit

Blue Microphones Lola låter fenomenalt

Att hörluren väger mindre än Blue Microphones Mo-Fi beror helt enkelt på att man har skippat den inbyggda hörlursförstärkaren och dess batteri. Kvar är en lätthanterlig hörlur som gör vad en hörlur ska göra. Om du vill ha ut det mesta av de maffiga 50-millimeterselementen kan det givetvis vara värt att investera i en extern hörlursförstärkare ändå, men det är inget måste.

När vi vrider upp volymen saknar vi inte den inbyggda förstärkningen. Blue Microphones Lola låter nämligen riktigt bra. Ljudet är stort och tungt – men bara när det ska vara det. Det är riktigt bra tryck i basen, men den tar aldrig över och känns aldrig överdriven. Istället är ljudet återhållsamt och snyggt på ett sätt som plockar fram detaljerna i musiken.

Annons
Blue-Microphones-Lola_svart

Kampanj: Jämför priser på Blue Pro Gamer Bundle (Lola + Yeti) här.
Kampanj: Jämför priser på Blue Pro Streamer Bundle (Mo-Fi + Yeti) här.

Vill gärna extraknäcka som spelheadset

På Blue Microphones hemsida finns det inte så mycket som en antydan om att Lola skulle lämpa sig för datorspel, men eftersom de nu säljer den tillsammans med sin kondensatormikrofon Yeti i vad de kallar ett ”Pro Gamer Bundle” kände vi oss manade att testa.

Som spelheadset är det ingen fullpoängare, mest på grund av den höga vikten och att mikrofonen på sladden låter sämre än vad vi är vana vid från dedikerade spelheadset. Tillsammans med bordsmikrofonen Yeti är det en annan femma, även om den lösningen är både dyr och onödigt komplicerad. Åtminstone för oss som inte kan titulera oss som proffsspelare. Att mecka med stativ, positionering och puffskydd känns i så fall mer rimligt när man streamar eller videobloggar än när man spelar Battlefield med polarna.

Läs även
Test: Blue Microphones Yeti (mikrofon)
Test: Blue Microphones Mo-Fi (hörlurar med inbyggd förstärkare)

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Typ: Over-ear
 • Element: 50 millimeter
 • Brusreducering: Nej
 • Frekvensomfång: 15 Hz–20 000 Hz
 • Trådlösa: Nej
 • Sladd: 3,5 mm, löstagbar
 • Vikt: 397 gram

Test: Blue Microphones Lola

Genom att slopa den inbyggda hörlursförstärkaren har Blue Microphones gjort en lite lättare och lite billigare version av sin Mo-Fi-hörlur. Men det fenomenala ljudet går det inte att ta miste på.


4
Vi diggar
 • Fenomenalt ljud
 • Stora kåpor
 • Bra ljudisolering
 • Unik design
Vi dissar
 • Otympliga
 • Tunga
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Blue Microphones Lola - Välljudande hörlur som skiljer sig från mängden
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17