Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Test: Audio Pro Addon C10 & C5

Toppbetyg till multiroom-högtalare

Audio Pro har gjort sig kända för stilsäkra högtalare med lättlyssnat ljud. Nu hoppar de på multiroom-trenden och resultatet är strålande.

Att locka in konsumenterna i ekosystem av nätverksanslutna högtalare verkar vara en god affär för 2017 är det multiroom som gäller för hela slanten. I svenska Audio Pros startfält ingår den större högtalaren Addon C10, den mindre C5-modellen och den cirkulära dosan Link 1 som kan användas för att göra vilken aktiv högtalare som helst till en del av systemet.

Om högtalarna ser bekanta ut så är det för att de är på pricken lika Addon T10 och Addon T5 sånär som på några detaljer. Fantasilöst, kan tyckas, men å andra sidan är Audio Pros högtalare både snygga och välbyggda, så varför ändra på ett vinnande koncept?

Audio Pros multiroom-högtalare har fyra snabbvalsknappar.

>>> Köp Audio Pro Addon C5 och C10 på NetOnNet

Audio Pros multiroom-högtalare låter fantastiskt

Högtalarna låter precis lika bra som de populära T-modellerna och det snygga, lättlyssnade ljudet känns igen. Audio Pro vet verkligen hur man får små kabinett att leverera bas som man inte trodde var möjlig utan att tumma det minsta på dynamik och detaljrikedom. Med Addon C10 kan du dessutom spela riktigt högt med bibehållen kvalitet.

Annons

Den mindre Addon C5 levererar av förklarliga skäl inte lika tung bas som sitt fullvuxna syskon, men fungerar bra som komplement i kök eller sovrum. Både Addon C5 och Addon C10 har dessutom utgångar för subwoofer om du skulle vilja ha mer av de låga frekvenserna.

>>> Köp Audio Pro Addon C5 och C10 på NetOnNet

Gott om anslutningsmöjligheter

Liksom Urbanears flerrumssystem har man ansträngt sig för att ge användaren så många anslutningsalternativ som det bara går. Förutom möjligheten att koppla in mobilen (eller varför inte skivspelaren?) i valfri enhet kan vi lyssna trådlöst via bluetooth eller Airplay och använda oss av ett gäng musiktjänster via appen. Allra bäst tycker vi att det fungerar med Spotify Connect så det blir vårt förstaval. När vi testar Airplay upptäcker vi till exempel att multiroom-funktionen inte stöds, vilket förtar lite av poängen med systemet.

På det stora hela fungerar Audio Pros multiroom-system ungefär som system av den här typen brukar fungera – och det är på både gott och ont. Någon gång får vi till exempel para om alla högtalarna på nytt, men som alltid är det svårt att avgöra om det är högtalarna, appen, routern eller internetuppkopplingen som är den felande länken.

Bra app som gör vad den ska

Appen fungerar för det mesta som den ska och ger oss goda möjligheter att styra ljudet mellan de olika högtalarna. Om du har två högtalare kan du välja att lägga en kanal i varje högtalare för bättre stereobild men du kan också få dem att spela upp samma sak. En kul finess är att det går att spara låtlistor och radiokanaler till de fyra snabbvalsknapparna på enhetens ovansida.

Idag finns det många alternativ för den som vill lyssna på samma musik i hemmets alla rum. Audio Pros högtalare har ett riktigt bra ljud, men de är också lätta att använda och relativt prisvärda. Sen får vi inte glömma att de ser förbaskat snygga ut också. Att det i dagsläget bara finns två högtalarmodeller är lite tråkigt, men om du vill ha bra ljud till tv:n kan du alltid ansluta ett par Audio Pro Addon T14-högtalare till Link 1-dosan.

>>> Köp Audio Pro Addon C5 och C10 på NetOnNet

Läs även
Test: Audio Pro Addon T3
Test: Audio Pro Addon T9
Test Audio Pro Addon T10
Test: Audio Pro Addon T12
Test: Audio Pro Addon T20

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Nyckelfakta
 • Modell: Audio Pro Addon C5
 • Högtalareffekt: 40 watt
 • Element: 2 x 0,75 tum, 1 x 4 tum
 • Frekvensomfång: 50–20 000 Hz
 • Radio: Ja
 • Anslutningar: 3,5 mm, rca, optisk, ethernet, wifi, bluetooth 4.0, airplay, Spotify Connect, dlna
 • Storlek: 130 x 250 x 150 mm
 • :
 • Modell: Audio Pro Addon C10
 • Högtalareffekt: 80 watt
 • Element: 2 x 0,75 tum, 1 x 5 tum
 • Frekvensomfång: 45–20 000 Hz
 • Radio: Ja
 • Anslutningar: 3,5 mm, rca, optisk, ethernet, wifi, bluetooth 4.0, airplay, Spotify Connect, dlna
 • Storlek: 166 x 320 x 180 mm

Test: Audio Pro Addon C10 & C5

Audio Pro har gjort sig kända för stilsäkra högtalare med lättlyssnat ljud. Nu hoppar de på multiroom-trenden och resultatet är strålande.


5
Vi diggar
 • Förstklassigt ljud för pengarna
 • Tung bas i C10-enheten
 • Bra anslutningsmöjligheter
 • Genomtänkt app
Vi dissar
 • Bara två modeller att välja mellan
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Audio Pro Addon C10 & C5 - Toppbetyg till multiroom-högtalare
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17