Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Asus Rog Delta Gaming Headset

Robust och välljudande

Asus Rog Delta är ett ergonomiskt och coolt headset med bombastisk ljudbild för både spel och film.

Asus Rog Delta är i enkla drag ett headset som levererar det där lilla extra som många efterfrågar i sitt spelande, utan att hamna på en allt för hög prisklass. Dock verkar det inte gå att göra ett helt perfekt gaming-headset.

Inlevelsefullt ljud

Rog Delta är verkligen ett rejält gaming headset, med ett tydligt ljud som gör det lättare att höra avstånd till fienden och andra subtila detaljer. Det skapar en verklighetstrogen ljudupplevelse som slår de flesta andra gaming-headset jag använt tidigare. Utöver det ger det en härlig ljudbild även när du tittar på film.

Mångsidig pjäs

Headsetet har ingen vanlig utgång, utan levereras istället med en usb-c-kontakt och en tillhörande usb 2-adapter som tillsammans blir 2,5 meter lång. Utöver att det ger ett maffigare ljud är det oerhört smidigt att koppla in i alla dina enheter som dator, mobil och Nintendo Switch i bärbart läge. Dessvärre går den inte att koppla in direkt i handkontrollen på Playstation 4, men eftersom det medföljer en usb 2-adapter som går att koppla in i själva konsolen är det inget större problem.

>>> Köp Asus Rog Delta Gaming Headset på NetOnNet

Annons

En smidig åtkomst till volymjustering är alltid välkommet på ett headset. På Rog Delta finns ett litet reglage på den vänstra luren, men dessvärre är det ganska känsligt. Det finns inte riktigt något mellanting, utan ett enkelt snäpp på reglaget höjer volymen antingen för högt eller för lågt. En precisare kontroll hade varit önskvärd.

Den löstagbara mikrofonen levererar visserligen ett skapligt bra ljud till de du spelar med, men dess utformning är ganska plastig, stel och svårt att justera.

Coolt och ergonomiskt

För den som vill se cool ut på Dreamhack eller i andra spelsammanhang finns det mycket att hämta här. Formen på pjäsen är elegant, trots dess relativt rejäla utformning. Med ett enkelt knapptryck på lurarna kan du även slå igång den anpassningsbara regnbågsfärgade belysningen, som ska vara den första av sitt slag i världen. Jag blir sällan imponerad av den här typen av extern flärd som inte påverkar själva spelupplevelsen, men det är svårt att värja sig mot det här.

>>> Köp Asus Rog Delta Gaming Headset på NetOnNet

Hörlurarna sitter oerhört skönt på huvudet och öronen, med sina mjuka D-formade öronkåpor. Däremot kan pjäsen kännas en aning tung efter långa spelsessioner, då den har många komponenter och detaljer som bidrar till vikten.

Asus Rog Delta Gaming Headset imponerar verkligen i sin helhet, med den sköna passformen, fantastiska ljudbilden och mångsidigheten. Det här är verkligen ett spelheadset att rekommendera, oavsett om du ska spela på egen hand eller online.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: Träningsarmband
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss

Test: Asus Rog Delta Gaming Headset

Asus Rog Delta är ett ergonomiskt och coolt headset med bombastisk ljudbild för både spel och film.


4
Vi diggar
  • Passformen
  • Inlevelsefullt ljud
  • Coolt utseende
Vi dissar
  • En aning tungt
  • Känsligt volymreglage
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Asus Rog Delta Gaming Headset - Robust och välljudande
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17