Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Test: Andersson CDH 3.2

Trådlösa hörlurar med brusreducering till budgetpris

Om du vill ha bra brusreducering får du betala för det, brukar det heta. Med trådlösa CDH 3.2 vill Andersson bevisa motsatsen och resultatet är inte alls så dumt.

När det diskuteras hörlurar med aktiv brusreducering är det alltid dyrgriparna från Bose och Sony som kommer på tal. Men för samma pris som du köper Bose Quiet Comfort 35 kan du få ett par Andersson CDH 3.2 och ett Playstation 4 med ett kul spel till, till exempel. Och att de är trådlösa gör knappast saken sämre.

Bra komfort och skön passform

Rent estetiskt är hörlurarna ingen fullpoängare, men det är ingen katastrof heller och det lila tyget inuti kåporna är en snygg detalj. Tänkt vad lite färg kan göra! Vi uppskattar också att man har fyllt kuddarna med “memory foam” som formar sig efter öronen. Annars är det svart plast som gäller för hela slanten med en vadderad båge, rymliga kåpor och plastiga knappar för att spela, pausa, byta låt och besvara telefonsamtal. Att parkoppla hörlurarna med mobiltelefonen eller datorn är lätt som en plätt och vi upplever inga problem under lyssnandet.

Det hårda etuiet som följer med är stort och stadigt, men eftersom hörlurarna faktiskt kan vikas ihop gissar vi att det hade kunnat vara aningen mindre om man hade tänkt ett varv till. I kartongen hittar vi även en usb-kabel för laddning av det inbyggda batteriet, en 3,5-millimeterssladd och en flygplatsadapter.

>>> Köp Andersson CDH 3.2 på NetOnNet

Annons

Brusreduceringen är helt okej

Den aktiva brusreduceringen går att slå av och på, och det är tur. Dels för att det karaktäristiska brusreducerings-suset är lite högre än vad vi är vana vid. Dels för att brusreduceringen påverkar ljudets karaktär ganska mycket.

Den aktiva brusreduceringen gör ett hyfsat jobb med att släcka muller, brus och sus även om det inte görs med särskilt stor finess. På ett tåg eller i en flygplanskabin kommer de garanterat att göra nytta, men i kontorsmiljö känns hörlurarna inte lika självklara, speciellt inte om du vill njuta av tystnaden utan att lyssna på musik samtidigt.

>>> Köp Andersson CDH 3.2 på NetOnNet

Andersson CDH 3.2 låter stort och lättlyssnat

Ett vanligt problem med hörlurar i budgetklassen är att de låter instängt, burkigt och fattigt. Andersson CDH 3.2 lider snarare av det motsatta: att ljudet är så stocrt, luftigt och sprött att det nästan börjar låta konstigt. Det är som om någon har tryckt in loudness-knappen eller gjort en klassisk hängmatta i equalizern. Det är lättlyssnat och trevligt men vi saknar tryck och tajthet.

Om du lyssnar trådlöst med brusreduceringen påslagen räcker batteriet för upp till 10 timmars lyssning och om du lyssnar med sladd och bara har brusreduceringen påslagen är motsvarande siffra 30 timmar. Det är inte fantastiskt, men helt okej.

Sammantaget är Andersson CDH 3.2 en trevlig hörlur för dig med begränsad budget. Vi behöver knappast säga att du får en bättre hörlur om du är villig att avstå från antingen trådlöst lyssnande eller aktiv brusreducering, men om det är vad du vill ha kommer du ha svårt att hitta en bättre hörlur för samma peng.

>>> Köp Andersson CDH 3.2 på NetOnNet

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Test: Andersson CDH 3.2

Om du vill ha bra brusreducering får du betala för det, brukar det heta. Med trådlösa CDH 3.2 vill Andersson bevisa motsatsen och resultatet är inte alls så dumt.


3
Vi diggar
  • Bra pris Skön passform
  • Skön passform
  • Många funktioner
Vi dissar
  • Saknar tryck i ljudet
  • Brusreduceringen bara godkänd
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Andersson CDH 3.2 - Trådlösa hörlurar med brusreducering till budgetpris
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17