Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: AKG N20

Lätt och luftig hörlur

Vissa hörlurstillverkare har sitt eget sound. AKG är en av dem och alla som gillar det kommer att älska deras in-ear-hörlur N20.

AKG gör fantastiskt bra hörlurar för studiovärlden. Några av deras hifi-modeller är inte fy skam heller, till exempel den numera några år gamla Q701, som vi gett toppbetyg.

Jämför priser på AKG N20 här.

AKG-N20-

Trasselfritt headset

På in-ear-sidan är AKG inte lika stora och det känns rentav lite konstigt att hålla i ett par in-ear-hörlurar som det står AKG på. AKG N20 är välkonstruerade hörlurar med tygklädd kabel som inte är för tjock och står emot sladdtrassel väldigt bra.

Fjärrkontrollen på sladden finns för Iphone och Android och funkar precis som den ska, i alla appar vi provar med. Ljudet i mikrofonen är klart godkänt och den som tar samtal med lurarna kommer inte ha några problem att göra det med N20.

Annons

Välbyggda och bekväma

Hörlurarna är rejäla och har chassi i metall. Men trots det är de mycket lätta och ger inte känslan av att de när som helst kan falla ut ur öronen. Så länge du använder gummiflänsar av rätt storlek, vill säga. Det medföljer tre storlekar men vi hade gärna sett ett par till. Pluspoäng för rengöringsborsten dock.

Komforten är hög och när AKG N20 sitter ordentligt i örat blockerar de en hel del buller också. Även om det finns in-ear-lurar som är bättre på den punkten.

AKG-N20_silver

Lätt och luftigt ljud

Typiskt för ett studiomärke har AKG:s hörlurar ofta ett torrt, neutralt och väldigt detaljerat ljud. Det gäller även AKG N20, som överraskar oss med hög detaljrikedom och ”skärpa” i ljudet. Ett par gamla spår från Motown är roligare än på länge att lyssna på, och varje instrument är lätt att urskilja ur mixen. Det finns en “luftig” kvalitet som vi gillar väldigt mycket.

Basen är inte lika markerad som i till exempel Sennheiser Momentum in-ear. N20 låter heller inte lika engagerande och svängigt på rockmusik, så är det det du gillar ska du köpa Sennheiser istället.

Överlag låter dock AKG N20 riktigt bra, med en neutral och aningen torr touch. De passar därför bra till alla typer av musik men kommer säkert glädja dig som gillar jazz och äldre pop extra mycket.

Lätta, sköna och detaljrika som få. För under tusenlappen får du massor av musikglädje här.

Läs även
Test: Sennheiser Momentum in-ear
Test: Sudio Vasa

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Test: AKG N20

Vissa hörlurstillverkare har sitt eget sound. AKG är en av dem och alla som gillar det kommer att älska deras in-ear-hörlur N20.


4
Vi diggar
  • Hög detaljrikedom i ljudet
  • Hög byggkvalitet
Vi dissar
  • Få medföljande flänsar
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: AKG N20 - Lätt och luftig hörlur
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17