Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Tesla 3 är här

Billigare elbil med längre räckvidd

Hajpade elbils-tillverkaren Tesla har visat sin kommande, billigare bil. Tesla Model 3 får längre räckvidd och ska kosta 35.000 dollar.

Få bilar är så omtalade som Tesla S och Tesla X, de två lyxigare elbilarna från självutnämnda tech-profeten Elon Musk. Nu kommer företaget med goda nyheter även för dig med lite mindre tjock plånbok.

Tesla-Model-3-1

35 mil per laddning

Tesla Model 3 får bättre räckvidd än tidigare modeller (Tesla uppger 35 mil per laddning) och en lägre prislapp. 35.000 dollar uppges den kosta (i USA), vilket borde innebära runt 400.000 kronor. Vad priset faktiskt landar på i Sverige återstår dock att se.

Det mesta om bilen är än så länge uppe i det blå. Men i priset ska det bland annat ingå ett semiautomatiskt körsystem, med funktioner som autobromsning, filbyte och döda vinkeln-varningar. För en extra kostnad ska bilen också kunna fås med funktioner som självparkering.

Taket ska vara en enda stor skiva av glas och inbyggd i instrumentpanelen blir det en 15 tums skärm, vilket är lite mindre än den i Model S och Model X. Baksätet ska kunna fällas ned för att göra plats för mer bagage. Elon Musk själv har också hintat om att bagageluckan kan bli större än på den prototyp man hittills visat upp, för att underlätta lastning.

Annons

Sportigt värre

Tesla Model 3 ska kunna göra 0-100 kilometer i timmen på under sex sekunder vilket är rena sportbils-prestanda. För extra sportigt utseende ska bilen också, om vi får tro Elon Musks twitter, bli tillgänglig i mattsvart utförande. Mer information än så finns inte just nu.

Bilen blir bakhjulsdriven, så den som vill sladda loss kan antagligen göra det utan problem. En fyrhjulsdriven version med dubbla motorer (en per axel) blir också möjlig att köpa, till en merkostnad om cirka 5000 dollar. Vill du dra husvagn eller släp ska det gå att köpa till en dragkrok.

tesla--3

Kommer först 2017

De som redan köpt någon av de tidigare Tesla-bilarna har förtur även på ”trean”. Bilen ska dock börja levereras först i slutet av 2017, med Europa-lansering 2018. Trots den långa väntetiden ska (enligt Tesla) 115.000 beställningar ha trillat in redan.

Läs också: Bugatti Chiron

Visa kommentarer / Kommentera nu
Tesla 3 är här - Billigare elbil med längre räckvidd Teknik, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17