Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Tag Heuer Connected

Lyxigaste smartklockan?

Nu är den äntligen här: smartklockan som kanske kan få även klocknördar att gå i taket. Tag Heuer har visat upp sin 13000-kronorsklocka Connected.

Många smartklockor har virtuella urtavlor som ska se ut som sofistikerade schweiziska klockor med hög prislapp. Men det är såklart bara yta och inte så mycket substans. Nu kommer äntligen en ”riktig” klocktillverkare med en smart modell. Det är Tag Heuer vars Carrera Connected vi skrivit om tidigare, men som nu snart går att köpa på riktigt.

Jämför priser på Tag Heuer-klockor här.

Läs även: 5 smarta klockor i test

Carrera Connected bygger på Android Wear och kräver därför en Androidmobil för att fungera optimalt. Ett problem för de lyxlirare (ganska många) som kör Iphone, med andra ord. Klockan har en rund pekskärm istället för en vanlig urtavla. Det ska finnas tre virtuella urtavlor att välja mellan och samtliga har såklart samma formspråk som Tag Heuers övriga Carrera-serie.

Annons
tag heuer connected family

Klockglaset är safirglas för bästa reptålighet och själva klockan är gjord i titan. Armbandet är trist nog i gummi men lär gå att byta ut mot valfritt annat Heuer-band. Inuti sitter en 1,6 GHz processor, 4 gigabyte lagring och ett batteri som Tag Heuer påstår ska räcka i 25 timmar. GPS och 3g saknas, så det är inte fråga om någon träningsklocka.

Tag Heuer Connected kommer att kosta minst 13000 kronor och många frågar sig hur vettigt det är att spendera så mycket på något som kan vara obsolet om bara några år. Tag Heuers svar på det är ett inbytesprogram.

När garantin på två år går mot sitt slut kommer alla Connected-köpare erbjudas att köpa en ny smartklocka – eller en traditionell, mekanisk. Det senare kräver dock att man pungar ur ytterligare minst 13000 kronor. Men då behövs å andra sidan inga uppdateringar!

tag heuer connected specs

Läs även: 5 smarta klockor i test

Visa kommentarer / Kommentera nu
Tag Heuer Connected - Lyxigaste smartklockan? Teknik, Mobilt, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17