Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
Allt om Android Tester * Nyheter * Guider * Tips Läs mer
4

Surface Pro 4

Maxad laptop-ersättare

Det är ingen större förändring från förra året. Och det är precis därför nya Surface Pro 4 är så bra. Vi har spenderat en testvecka med en finslipad och förädlad dator.

Ifjol gjorde Microsoft ett omtag med Surface Pro. Skärmen fick ett nytt, mindre långsmalt format och blev dessutom större. Det var ett smart drag och årets version, Surface Pro 4, är en finslipning av en redan lyckad dator.

Som vanligt är det en lite tunnare, lite lättare dator vi får, med en ny processorfamilj inuti vilket som vanligt ger ett hopp i prestanda. Den här gången har Microsoft satsat på den strömsnåla processorn Intel Core M som instegsmodell, följt av Intel Core i5 och i7 i de dyrare versionerna. Priserna ligger på mellan 10.000 för Core M med en (för liten) 128 gigabytes ssd-disk och 24.000 kronor för den ultrabrutala värstingversionen.

Jämför priser på Surface Pro 4 här.

surface-pro-4-with-surface-pen

Mer skärm på samma yta

Microsoft Surface Pro 4 är lika stor som tidigare men bara på utsidan. När vi tänder skärmen märks det att skärmkanterna är bantade och att skärmytan därför är större trots samma yttermått. Skärmen i sig är mycket bra och har ännu högre upplösning än tidigare, några få pixlar högre än Apples Ipad Pro för att vara exakt. Färgåtergivningen är utmärkt, med bra fotokvalitet och realistiska toner.

Annons

Byggkvaliteten är lika hög som vanligt och det smidiga ryggstödet är steglöst ställbart. Surface Pro 4 fungerar riktigt bra att ha i knäet, bra nog för att jobba med utan ett bord i alla fall. Det har också att göra med att tangentbordet blivit styvare och inte flexar så mycket utan en bordsskiva under.

surface pro 4 back

Bättre skrivupplevelse

På tal om tangentbordet är det en av de saker Microsoft förbättrat mest sedan Surface Pro 3. Numera är tangenterna isärdragna med ett par millimeter. Det gör det betydligt bekvämare att skriva. Pekplattan har också blivit större och mer känslig. Överlag är det här det bästa löstagbara tangentbord vi provat. Tyvärr säljs det fortfarande separat, för dryga tusenlappen.

Skärmpennan har också förbättrats. Den har dels en ny form som gör den mer greppvänlig och dels högre precision. Till skillnad från den billigare, icke-Pro-modellen av Surface kan pennan också fästas magnetiskt i sidan av datorn. Det gör den betydligt svårare att tappa bort.

Surface Pro 4 är en dyr dator. Men den är också väldigt genomtänkt. Äntligen finns en hybriddator som fullt ut ersätter en ultrabook.

Läs även

Dell XPS 13 – Ultrabook med lyxkänsla
Asus Zenbook UX305F – Tunn och snygg skrivmaskin
Lenovo Yoga 3 Pro – Papperstunn lyxhybrid
Windows 10 – De 10 bästa funktionerna i Windows 10 (sponsrat)

Nyckelfakta
 • Processor: Intel Core M/i5/i7
 • Minne: 4/8 GB
 • Lagring: 128-512 GB SSD (+micro sd-kort)
 • Skärm: 12,3”, 2736 x 1824 px
 • Operativsystem: Windows 10
 • Storlek: 292 x 201 x 8,4 mm
 • Vikt: 786 g (utan tangentbord)
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Surface Pro 4

Det är ingen större förändring från förra året. Och det är precis därför nya Surface Pro 4 är så bra. Vi har spenderat en testvecka med en finslipad och förädlad dator.


4
Vi diggar
 • Hög byggkvalitet
 • Bra prestanda
 • Genomtänkta detaljer
 • Bra laddkontakt
Vi dissar
 • Hög prislapp
 • Tangentbord ingår inte
Visa kommentarer / Kommentera nu
Surface Pro 4 - Maxad laptop-ersättare
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17