Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Spotify – nu inofficiellt i din Android-mobil

Nu finns ”den” mobila medieapplikationen alla gått och väntat på. De flesta hade nog räknat med att Spotify själva skulle få äran att vara först ut med en Spotify-spelare för Android.

De visade trots allt upp en testversion av sin egen spelare för Android i våras, som ännu inte släppts till allmänheten. Men nu har alltså en utomstående svensk utvecklare, Oskar Grenholm, knåpat ihop en alternativ spelare för Spotify kallad Droidify. Detta är den första mobila Spotify-spelaren som verkligen är lättillgänglig, utan mobilvåld som i iPhone-fallet.

Vi har testat Droidify och kan konstatera att den fungerar mycket bra på testmobilen HTC Magic än så länge, både över 3g och wifi. Enligt uppgift finns det dock ett antal allvarliga buggar, som förhoppningsvis kan lösas för de drabbade i en senare version. Droidify hittar du enkelt med en sökning i Android Market, och allt som krävs förutom en Android-mobil är ett Spotify Premium-konto (99 kr per månad).

Update: Vistelsen på Android Market blev tyvärr kortvarig. Efter drygt ett dygn blev utvecklaren kontaktad av Spotify som förklarade att en inofficiell mobil klient skulle strida mot avtalen mellan Spotify och skivbolagen, som i sin tur kunde leda till borttagen musik. De kom därför överrens om att fortsatt utveckling skulle upphöra och att applikationen skulle tas bort från Market.

Självklart ledde detta till upprörd kritik mot Spotify från användare som uppgraderade till Premium just för att kunna använda Droidify. Spotify ber dessa användare om ursäkt och poängterar att de jobbar hårt med att få ut en officiell spelare.

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Spotify – nu inofficiellt i din Android-mobil - Teknik, Mobilt, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17