Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Sony Ericssons första Android presenterad

Sony Xperia X10

Många har varit förväntansfulla inför Sony Ericssons första Android-mobil och nu är den äntligen presenterad med det slutliga namnet Xperia X10.

Utseendet och hårdvaruspecifikationen imponerar. Pekskärm på hela fyra tum med upplösningen 480 x 854 pixlar, kamera på 8,1 megapixlar, a-gps, wifi, 3,5-millimetersuttag och micro-usb. Sist men inte minst rullar den på Snapdragon-processorn som körs i hela 1 Gigaherz.

Med X10 introducerar även Sony Ericsson sitt nya användargränssnitt kallat UX (User Experience). I den plattformen ingår två applikationer som förpackar kommunikation och underhållning på ett snyggt sätt. Timescape för samman all kommunikation med en person på ett ställe, och har stöd för ett flertal sociala nätverk. Mediascape för samman all media i mobilen och här stöds även sociala medier.

Vad som måste anses en besvikelse är att den bygger på Android 1.6, och inte 2.0 som nyligen lanserats. Dessutom dyker den inte upp i butikerna förrän nästa år vilket gör julafton till en ointressant dag.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Sony Ericssons första Android presenterad - Sony Xperia X10 Teknik, Mobilt, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17