Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Kompromisslös

Sony Nex-C3

Nex-C3 är uppföljaren till den populära och kritikerrosade Nex-3, som vi testade förra hösten, och är först ut i familjen av Sonys andragenerations spegellösa systemkameror. Jag tog med kameran på en långweekend till Amsterdam för att lära känna den bättre.

Både in- och utsidan räknas

På ytan känns det mesta fortfarande väldigt bekant från föregångaren Sony Nex-3. Kamerahuset har blivit något mindre och fått lite rundare former, men i övrigt ser kamerorna nästintill identiska ut. Kamerahuset är robust med byggkvalitet i toppklass. Den är greppvänlig och sitter bra i handen; den är tillräckligt tung för att jag ska kunna hålla den stadigt, men samtidigt lätt nog för fotografering med enhandsfattning under längre perioder.

Med pannkaksobjektivet monterat på kameran får hela härligheten plats i jackfickan, vilket är viktigt för mig då jag gärna vill ha en kamera som jag kan ta med mig överallt utan att jag ska behöva bära runt på den med axelrem. Med zoom-objektivet blir kameran genast mycket större och klumpigare, men jag föredrar personligen det ljusstarkare pannkaksobjektivet i alla väder.

På insidan finns en ny APS-C-sensor på 16,2 Megapixel som levererar bilder i klass med många DSLR-kameror med likvärdig sensor. Färg- och detaljåtergivningen är utmärkt, med imponerande ISO-hantering ända upp till 3200. För publicering av mindre bilder på webben så kan du till och med komma undan med att fotografera på ISO 12800.

Användarvänlig och kompetent, men aldrig avancerad

En av sakerna jag gillar mest med kameran är användarvänligheten. Att kunna fotografera i manuellt läge med kontroll över alla inställningar är väldigt viktigt för många. Men jag vill också kunna förlita mig på auto-läget när jag snabbt vill ta rycka upp kameran ur fickan för att ta en ögonblicksbild. I vilket läge jag än befann mig upplevde jag Nex-C3 extremt lättanvänd och det går snabbt att hoppa mellan de olika lägena.

Annons

Tack vare en utmärkt kombination av användarvänlighet, storlek och bildkvalitet är Nex-C3 inte bara en fantastisk point-and-shoot-kamera, utan också ett fullgott alternativ till en billigare DSLR-kamera. Toppklass.

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner
Köp på

Kompromisslös

Nex-C3 är uppföljaren till den populära och kritikerrosade Nex-3, som vi testade förra hösten, och är först ut i familjen av Sonys andragenerations spegellösa systemkameror. Jag tog med kameran på en långweekend till Amsterdam för att lära känna den bättre.


5
Vi diggar
  • Bildkvaliteten
  • Användarvänligheten
  • Kompetent men enkel
  • Mycket kamera för pengarna
Vi dissar
  • iAuto-läget funkar bara upp till ISO 1600.
  • Saknar inbyggt blixt (finns som tillbehör)
Visa kommentarer / Kommentera nu
Kompromisslös - Sony Nex-C3
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17