Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Maxad mediemobil

Sony Ericsson W995

W995 är en kompakt och fullutrustad mediemobil som är allt det som W715 borde varit. Sony Ericsson har inte sparat på krutet den här gången och levererar bland annat en kamera på åtta megapixlar, autofokus, blixt, a-gps, wifi (med dlna) och ett innovativt stöd för filmvisning.

Kompakt med utskjutbar knappsats

Sony Ericsson W995 har ett hölje av borstad metall och känns väldigt gedigen i handen. Den är välbyggd och inger en kvalitetskänsla som aldrig förr. På högersidan hittar vi en uppsättning walkmanknappar för låtbyte och volymjustering. Här sitter även kameraknappen och på vänstersidan finns knappen för att starta walkmanspelaren. Bäst av allt är ändå att Sony Ericsson skämmer bort oss med något så enkelt som ett 3,5-millimetersuttag för våra favoritlurar på ovansidan.

”PlayNow Arena Movies” – film i mobilen

”PlayNow Arena Movies” är en sprillans ny tjänst som ger dig tillgång till nedladdning av film anpassad för din mobil. W995 är den första mobilen på marknaden med stöd för detta. I mobilens pris ingår fri tillgång till 60 filmer under ett års tid utan extra kostnad. Urvalet tycks inte vara alltför stort med ca 15 filmer att välja mellan åt gången. Varje film kan man sedan titta på tills ögonen blöder under en 90-dagarsperiod.

När jag testade tjänsten fanns det mestadels äldre filmer att välja mellan som jag redan sett. Hittade Oldboy som jag länge planerat att se och valde därför att hämta hem den. Nedladdningen på 250 megabyte gick snabbt och sedan kopplade jag mobilen till datorn i usb-masslagringsläget och kopierade helt sonika över filmen till mobilen. När jag valde att öppna filen i mobilen så öppnades webbläsaren för att låsa upp filmen och aktivera mitt filmkonto. Allt sköttes smidigt och det enda jag behövde göra var att bekräfta upplåsningen och aktiveringen, sedan var filmen igång i en underbar bioupplevelse på hela 2,6 tum. För bästa möjliga filmvisning finns ett litet utskjutbart stativ för att placera mobilen i liggande läge på ett bord.

Trots den lilla skärmen känns videon lite väl hårt komprimerad stundtals, men med tanke på priset ska man kanske inte gnälla för mycket.

Annons

Fokus på musik och foto

Walkmanspelaren behöver inte någon närmare introduktion. Den levererar som väntat både bra ljudkvalitet och smarta funktioner.

Kameran på åtta megapixlar håller hög klass med autofokus och blixt. Ett antal funktioner är hämtade från Cybershot-mobilerna som bland annat ”BestPic”, ”Smile Shutter” och bildstabilisator. Bilderna blir detaljrika och skarpa med bra färgåtergivning vid rätt förutsättningar. Videoupptagningen fungerar även den utmärkt.

Tyngsta mediemobilen från Sony Ericsson just nu

W995 är en fullmatad mediemobil med bra ljudkvalitet och goda fotomöjligheter. Om du är ute efter en mobil i detta format utan smartphone-funktionerna så är Sony Ericsson W995 ett utmärkt val.

Specifikationer
 • Skärm 3,2 tum, 320x480 pixlar
 • Standby 360 h (3g)
 • Taltid 4 h (3g)
 • Wifi 802.11b/g med DLNA-stöd
 • GPS Wayfinder Navigator, Google Maps
 • Kamera 8,1 megapixel, af, blixt
 • Minne Memory Stick Micro (M2), 8GB medföljer
 • Mått 97,0 x 49,0 x 15,0 mm
 • Vikt 113 gram
Köp på

Bästa pris: www.pricerunner.se

Maxad mediemobil

W995 är en kompakt och fullutrustad mediemobil som är allt det som W715 borde varit. Sony Ericsson har inte sparat på krutet den här gången och levererar bland annat en kamera på åtta megapixlar, autofokus, blixt, a-gps, wifi (med dlna) och ett innovativt stöd för filmvisning.


4
Vi diggar
 • Kompakt
 • välbyggd Bra mediefunktioner
 • 3
 • 5-millimetersuttag
Vi dissar
 • Inget linsskydd
Visa kommentarer / Kommentera nu
Maxad mediemobil - Sony Ericsson W995
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17