Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Livet ser bättre ut i hd

Sony Ericsson Vivaz

Sony Ericssons nya smartphone är förmodligen företagets snyggaste hittills. Vivaz vill vara förstahandsvalet för alla som älskar att fånga livet i kortare videosekvenser. Frågan är vad alla andra kommer att tycka?

Snyggaste mobilen från Sony Ericsson?

Vivaz är en riktig skönhet. Ordentligt tunn och smidig med mjuka former samt en vikt på endast 97 gram. Byggkvaliteten känns bra men framför allt bakstycket upplevs lite plastigt, och det görs inte bättre av att det sviktar lite. Fronten domineras av pekskärmen på 3,2 tum och nedanför den sitter tre fysiska knappar: ring upp, meny och lägg på. På vänstersidan hittar vi överraskande nog ett 3,5-millimetersuttag och ett micro-usb-uttag för laddning och synk. Äntligen, Sony Ericsson! På högersidan hittar vi knappar för volymen (och digital zoom), kameran och videoinspelning. Den enda anmärkningen är att Vivaz hade mått bättre av att ha en kapacitiv pekskärm som ger bättre fingerkänslighet än den resistiva som används.

För amatörfilmaren

Kameran på 8,1 megapixlar med autofokus tar schyssta bilder, om än inte lika bra som Satio. Tyvärr har Vivaz bara en fotolampa och ingen ledblixt. Men där det verkligen gäller imponerar den med lysande hd-videoinspelning (1280 x 720 pixlar). Linsens placering på baksidan är lite udda och ligger mer i mitten än vanligt. Å andra sidan underlättar det avsevärt när man vill filma och hålla ett stadigt grepp i mobilen med båda händerna.

Krångligt gränssnitt

Om du använt Satio kommer du känna igen dig i Vivaz gränssnitt. Hemskärmen är uppdelad i fem flikar som du växlar mellan med en fingerdragning eller ett klick på respektive flik. I den ena hemskärmen hittar du en enkel twitter-widget. Om du trycker på ”lägg på”-knappen när du befinner dig i någon av hemskärmarna dyker det upp ett litet statusfönster med datum/tid och några ikoner för vanliga funktioner. Dessutom hittar du musikspelarens aktuella status med kontroller här. Hemskärmsgränssnittet är både snyggt och funktionellt men tyvärr är resten av gränssnittet i S60v5 inte speciellt användarvänligt, med undantag för mediefunktionerna som Sony Ericsson själv snickrat ihop.

Fokus ligger på att låta dig dela ut din media på sociala nätverk vilket är föredömligt enkelt. Tyvärr upplevde vi att gränssnittet slutade svara ibland, och känner vi Sony Ericsson rätt är vi inte helt säkra på att det kommer åtgärdas.

Annons

Snygging som filmar

Vivaz är väldigt snygg och grym på att filma i hd. Ifall dessa två punkter är avgörande för dig, kan jakten på din nya mobil vara över. Men då får du inte känna avsky mot Symbian S60v5. Helst ska du också tycka att livet går att leva utan det rika programutbudet som Iphone och Android erbjuder.

Specifikationer
  • Mått 107 x 52 x 12,5 mm
  • Vikt 97 gram
  • Skärm 360x640 pixel, resistiv pekskärm
  • Wifi 802,11b/g
  • GPS Inbyggd wisepilot, Google maps
  • Kamera 8,1 megapixel, af, fotolampa
  • Minneskortplats Micro SD (upp till 16 GB)
Köp på

Bästa pris: Pricerunner.se

Livet ser bättre ut i hd

Sony Ericssons nya smartphone är förmodligen företagets snyggaste hittills. Vivaz vill vara förstahandsvalet för alla som älskar att fånga livet i kortare videosekvenser. Frågan är vad alla andra kommer att tycka?


3
Vi diggar
  • Snygg Lätt och smidig Bra kamera och grym videoinspelning
Vi dissar
  • Symbian S60v5 är ingen hit Brist på tredjeparts programvara Resistiv pekskärm
Visa kommentarer / Kommentera nu
Livet ser bättre ut i hd - Sony Ericsson Vivaz
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17