Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Sonos Play:3

Heroin för audiofilen

Sonos har gjort sig kända för att snickra ihop högkvalitativa men dyra streaminglösningar för det moderna hemmet. Play:3 är deras billigaste system hittills och med en prislapp under 3000 kronor borde den tilltala de allra flesta. Men det måste väl finnas en hake?

Tanken bakom Sonos produkter är att man ska ha så många som möjligt, gärna flera stycken i varje rum. Systemet ska vara fritt från sladdar, diskret och lättkontrollerat. Vännerna ska komma över. Vännerna ska säga ”wow”.

Att lansera en billig instegsmodell som kan konkurrera med moderna Ipod-dockor är naturligtvis ett genidrag. Likt en illasinnad knarklangare som ger dig specialpris på första fixen vill Sonos göra dig beroende av smarta lösningar och göra kosing på dina nyväckta begär.

Jämför priser på Sonos Play:3.

Avskalat, på gränsen till handikappat

Med hjälp av fjärrkontrolls-appen kan du streama Spotify från telefonen, lyssna på webbradio och botanisera i datorns Itunes-bibliotek. Det fungerar förvisso väldigt bra, men om du inte bygger ut systemet kommer du att märka av vissa begränsningar. Om du prompt kräver ”nymodigheter” som äkta stereoljud måste du nämligen köpa en låda till och om du vill slippa dra en ethernetkabel till routern måste du köpa Sonos nätverksadapter för en dryg femhundring.

Annons

Den lilla lådan är intetsägande och diskret, som gjord för att ställas i en bokhylla eller hängas upp på väggen. Jag tilltalas av enkelheten men tycker att det är en stor brist att det saknas aux-ingång på baksidan. Trådlöst i all ära men ibland kan det vara bekvämt att koppla in en ljudkälla på det traditionella sättet.

Hur kan det låta så mycket?

I lådan sitter tre högtalarelement som alla drivs av varsin digitalförstärkare: två mellanregister på tre tum och en diskant. Basen pumpas ut genom det perforerade bakstycket. Det kan verka snålt, men oj vad det låter! Ipod-dockor i prisklassen brukar låta bäst på låga nivåer men Play:3 klarar sig föredömligt utan att göra avkall på kvaliteten. Ljudet är detaljrikt och distinkt samtidigt som det är snärtigt och tungt.

Om du är lockad av Sonos Wifi-baserade streaminglösningar men saknar kapitalet kan det vara värt att titta närmare Play:3. Den låter riktigt bra, är relativt lättanvänd och har potential att ge grannflickan tinnitus. Men du kommer att vilja ha fler…

Läs även: Sonos Playbar – lyxig ljudlimpa som levererar
Läs även: Sonos Play:1 – Liten högtalare, stora möjligheter

Specifikationer
 • Kompatibel med Ipad, Iphone, Ipod Touch, Android, Sonos Controller och PC/Mac
 • Förstärkare 3 inbyggda Klass-D digitala förstärkare
 • Högtalare 1 x diskant, 2 x 3-tums mellanregister, 1 x bas (bakvänd basport)
 • Systemkrav Windows XP SP2 eller högre , Mac OS X v10.4 eller högre
 • Mått 26,8 x 13,2 x 16,0 cm
 • Vikt 2,6 kg
 • Färg Vit eller svart
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner
Köp på

Sonos Play:3

Sonos har gjort sig kända för att snickra ihop högkvalitativa men dyra streaminglösningar för det moderna hemmet. Play:3 är deras billigaste system hittills och med en prislapp under 3000 kronor borde den tilltala de allra flesta. Men det måste väl finnas en hake?


4
Vi diggar
 • Väldigt mycket ljud för pengarna
 • andas kvalitet
Vi dissar
 • Systemet känns lite ”handikappat” utan tillbehör
 • ingen ljudingång
Visa kommentarer / Kommentera nu
Sonos Play:3 - Heroin för audiofilen
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17