Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Som honung i örat

A-Jays Four

Ibland blir vi förvånade när något är så in i den minsta detalj genomtänkt att det inte ges något som helst utrymme för besvikelse. A-jays Four är sinnebilden av precis detta, och enligt oss hörlurarnas svar på Audi.

[dropcap]V[/dropcap]i blir glada redan när vi ser förpackningen, för här känns det påkostat. Känslan förstärks när vi plockar ut lurarna och stoppar in dem i öronen. Hörlurarna passar bra oavsett vilken storlek du har på dina hörselgångar då någon av de fem medföljande hörlurskuddarna garanterat passar.

Allt är otroligt genomtänkt, från den platta pasta-fettuccine-liknande sladden som är omöjlig att trassla ihop till mikrofonen med tre knappar och volymkontroll. Lägg till den vinklade hörlurspluggen som har en 90-graders vinkel som är omöjlig att bända sönder. A-Jays Four är beviset på att design kan göra hela skillnaden.

Ljudet är osannolikt klart, krispigt och välbalanserat med en jättefin klangfärg i alla register. Hörlurarna gör bra ifrån sig i alla discipliner. Ingenting spretar eller tar överhanden. A-Jays Four har en rapp och distinkt bas, de bjuder på ett tajt, mellanregister med bra driv och en grym diskant där vartenda instrument separeras exemplariskt.

Vi kan dock uppleva att nyansrikedomen försvinner lite på riktigt låga register med det lider alla in-ear-lurar av.  Allt från intensiva och smutsiga Carcass till svepande och subtila toner av Vivaldi låter precis lika bra. Det riktiga eldprovet – som vi bjuder på i form av lite Dire Straits – har aldrig låtit bättre. Den sprödaste hi-hatten är lika distinkt som den djupaste bastonen. Det finns inte en enda orenhet. Allt låter varmt, detaljrikt och förbluffande bra för pengarna.

Annons

Jays skulle lätt kunna ta dubbelt betalt för dessa lurar. Men vi är glada för att de inte gör det. Vi älskar Jays lika mycket som vi hatar att lämna tillbaka lurarna, för dessa skulle vi välja till oss själva. Och till någon vi tycker om. Självklara testvinnare!

Specifikationer
  • Färg Svart
  • Frekvens 20 Hz – 21 000 Hz
  • Impedance 16 Ohm @ 1kHz
  • Sensitivity 96dB @ 1kHz
  • Kabellängd Kabellängd
  • Isolering JAYS Sound Isolating Sleeves
  • Kontakt/stereoplugg Gold-Plated Stereo Mini-Plug 3.5 mm
  • Vikt 14 gram

Som honung i örat

Ibland blir vi förvånade när något är så in i den minsta detalj genomtänkt att det inte ges något som helst utrymme för besvikelse. A-jays Four är sinnebilden av precis detta, och enligt oss hörlurarnas svar på Audi.


5
Vi diggar
  • Riktigt bra ljud i alla register Innovativ industridesign Gedigen kvalitet Kompabiliteten med Iphone 4 Den platta sladden som aldrig trasslar
Vi dissar
  • Mikrofonen plockar upp kringljud Lite skrikiga i riktigt höga register Sladden är i tyngsta laget och kan dra ur lurarna ur öronen Skrapjuden från den breda sladden när den slår emot kroppen Lång inspelningstid
Visa kommentarer / Kommentera nu
Som honung i örat - A-Jays Four
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17