Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Snygga foton och grymma finesser

Vilken Pentaxkamera passar dig?

Börjar du ledsna på den begränsade kameran i mobiltelefonen? Sneglar du avundsjukt på de ”riktiga” fotograferna och deras kameror. Vi har tittat närmare på tre spännande systemkameror från Pentax. De är enkla att komma igång med och kommer ge dig ett enormt lyft i bildkvalitet, valmöjligheter och funktioner.

Pentax K-500

Pentax K-500

Instegsmodellen som räcker långt
K-500 är instegsmodellen som levererar riktigt hög bildkvalitet. Med 16 megapixel, snabb autofokus och möjlighet att filma i full-hd kommer du kunna använda kameran även när du lärt dig mer och höjt dina krav. Vi gillar att Pentax har inbyggd bildstabilisering i kamerahuset. Det gör att du lättare får skarpa bilder utan skakoskärpa även i dåliga ljusförhållanden. Det är också den enda kameran i prisklassen med två inställningsrattar för snabbare hantering. K-500 är den perfekta kameran för dig som är ny på det här med systemkameror. För proffs är den ett bra alternativ som reservkamera. Den finns att köpa i paket tillsammans med ett eller två skarpa objektiv.

Rekommenderat pris: 4799 kr (inkl dubbelkit: 18-55 mm och 50-200 mm).
Pentax K-50

Pentax K-50

Vädertätad och redo för äventyr
K-50 är helt enkelt en vädertätad version av K-500. Med den här täta och mer robusta kameran kan du fotografera utan att vara rädd för regn, snö, damm eller sand. Den perfekta kameran för utomhusaktiviteter! Fotograferar du barn, sport eller fåglar kommer du uppskatta den nyutvecklade snabba autofokusen. Och med en seriebildtagning på sex bilder per sekund fångar du även de snabba motiven. Köp till en batterihållare för AA-batterier så kan du fortsätta fotografera ute i djungeln även när det vanliga batteriet gett upp och du är en dagsvandring från närmaste eluttag.

Rekommenderat pris: 5599 kr (inkl 18-55 mm WR)
PENTAX K-3

PENTAX K-3

Vädertätat proffskamera
Känner du att du vill ha det bästa av det bästa väntar proffskameran Pentax K-3 på dig. Pentax nya flaggskepp ger dig 24 megapixlar och stoltserar med såväl nyutvecklad bildsensor som ny bildprocessor. Kameran är vädertätad på samma sätt som K-50 men K-3 är snabbare och ger bättre bildkvalitet. Tack vare den ljuskänsliga sensorn kan du ta användbara foton även i mycket dåliga ljusförhållanden. K-3 ger dig också film i full-hd i upp till 60 bilder per sekund som ger möjlighet till snygga slow-motion-sekvenser. Med en mängd ny teknik och funktioner passar Pentax K-3 den avancerade fotografen.

Rekommenderat pris: 11500 kr (inkl 18-55 mm WR)
Visa kommentarer / Kommentera nu
Snygga foton och grymma finesser - Vilken Pentaxkamera passar dig? Teknik, Feature, Foto & Video
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17