Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Senaste nytt från kvällens Apple-event

Apple Keynote

Det var längesedan ett Apple-event bjöd på några större överraskningar, men att kvällens evenemang kom att handla om mer än den förväntade Apple Mini fick många att höja ögonbrynen.

Efter att ha avklarat det traditionsenliga skrytet satte föreställningen igång.

Nya Macbook Pro
13-tumsmodellen av Macbook Pro är företagets populäraste dator, och nu ska den bli mer åtråvärd än någonsin. Den nya 13-tummaren är 20 procent tunnare (0,75 tum tjock) och väger bara 1,62 kg. På sidorna sitter inte bara tre usb-portar utan också en hdmi-utgång. Bäst av allt är att den har retina-skärm. Skärmen på 13,3 tum har en upplösning på 2560×1600.

Även datorns insida har gjorts om från grunden. Instegsmodellen med i5-processor, 8 gigabyte internminne och flashlagring på 128 gigabyte kostar 16 495 kronor.

Mac Mini
Den nya Mac Mini är det inte så mycket att orda om mer än att den har fått sig en förväntad uppgradering.

Annons

Nya Imac
Med sina 5 millimeter är allt-i-ett-datorn Imac tunnare än någonsin. Vikten är kanske inte det första man prioriterar när det rör sig om en stationär dator, men visst tusan ser den makalöst läcker ut. Dessutom ska det vara 75 procent mindre reflektioner än den tidigare varianten. Föga oväntat har man slängt ut den optiska läsaren.

Den största nyheten på insidan är Apples nya hybriddisk ”fusion drive”. Disken använder 128 gigabyte flashminne och en vanlig hårddisk på 1-3 terabyte för att leverera det bästa från två världar. Datorn sköter allting själv och delegerar uppgifterna för bästa prestanda.

Ipad Mini
Apple har sålt över hundra miljoner Ipad-enheter, och nu ska det bli många fler. Under eventet visade man upp den dåligt bevarade hemligheten Ipad Mini. Miniversionen är 7,2 millimeter tjock och dubbelt så lätt som sitt storsyskon, men tyvärr kommer den 7,9-tumsskärmen inte att ha Retina-upplösning. På insidan sitter en A5-processor. Priset landar på 2 995 kronor vilket är mer än vad många hade förväntat sig.

Fjärde generationens Ipad
En större överraskning var att man uppdaterade den fullvuxna Ipad-modellen. Den fjärde generationens Ipad har fått en supersnabb A6X-processor och ska ha dubbelt så snabb grafik, dubbelt så snabbt wifi, 10 timmars batteritid och en kamera på 5 Megapixel.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Senaste nytt från kvällens Apple-event - Apple Keynote Teknik, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17