Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Sandisk Connect Wireless Stick

Trådlös räddning på resan

Ett trådlöst usb-minne som flera kan strömma film från. Det låter som en klockren idé i teorin, särskilt för Ipad-användare. Men teori och praktik är olika saker.

Jämför priser på Sandisk Connect Wireless Stick här.

Sandisk Connect Wireless Stick ser ut som usb-minnen gjorde för cirka tio år sedan. Det vill säga lite större och kantigare, bara. Poängen med minnet framgår av namnet: det ska lagra information och ha inbyggd trådlös överföring.

Varför är det intressant? Jo, för att särskilt mobiler och surfplattor har inte usb-kontakter för att ansluta minnen. Exempelvis Ipad kan heller inte spela upp vilka filformat som helst, utan att först koda om. I teorin skulle Connect Wireless Stick lösa det problemet.

Appen bra för musik
Minnet används ihop med Sandisks egna app, som är lättanvänd och har bra filstöd. Fotovisning och musikuppspelning fungerar bra, men det saknas flac-stöd, så när vi öppnar en flac-fil sparas den istället ned på mobilen och öpppnas i vlc. Ingen big deal.

Annons

… men sämre för film
Filmvisning fungerar bra men någonstans (hårdvara eller mjukvara, vi vet inte) brister det i överföringen, särskilt när minnet inte ligger precis bredvid mobilen. Full hd-filmer tenderar nämligen att hacka ibland.

sandisk-connect-wireless.jpg

Vi är inte heller övertygade om att en batteritid på runt tre timmar strömmad video är tillräcklig. Att ta med en powerbank är en lösning men inte en smidig sådan.

Sandisk Connect Wireless Stick finns med 16, 32, 64 och 128 gigabytes kapacitet, för mellan 400 och 1400 kronor. Men det är bara de två största som är rymliga nog idag, 2015.

Sandisk har en bra grej på gång, men vi vill ha både bättre trådlös överföring och längre batteritid.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Sandisk Connect Wireless Stick - Trådlös räddning på resan Teknik, Dator, Ljud & Bild, Mobilt, Tester
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17