Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Samsung Radiant 360 R7

Välljudande kokong

Idén är gammal och priset är högt. Men det finns mycket att gilla med Samsungs högtalare Radiant 360 R7.

Trådlösa högtalare finns i massor och de kommer i alla former, färger och storlekar. Men i slutändan fungerar de enligt samma princip – högtalarelement i en låda, tänkta att spela framåt. Det låter bra, men det krävs att du sitter på rätt plats.

Samsung-Radiant-360-R7_black

Ljud åt alla håll
En rundstrålande högtalare fungerar på ett helt annat sätt. Istället för att skicka ljudet rakt framåt sprider den det i 360 grader. Det ger ofta en lite mer diffus ljudbild men i gengäld låter det bra från i stort sett vilken position som helst. Principen är gammal – minst 50 år – men Samsung har gift den med modern trådlös teknik, i nya högtalarna Radiant 360 R7 och R6 Wireless 360.

Radiant 360 R7 kommer i svart eller vitt och är möbleringsvänlig med sin säregna kokongform. Den säljs styckvis vilket gör att ljudet är mono. Det går att para ihop den i par men det blir dyrt då styckpriset är 5000 kronor.

Samsung-Radiant-360-R7_whitefront

Kung i bakgrunden
Musiköverföringen är endast trådlös och det saknas sladdingång. DLNA (spela över wifi) låter bäst och det finns stöd för upp till 24 bit och 192 KHz i bland annat det populära flac-formatet. Bluetooth finns också inbyggt.

Annons

Ljudet från R7 är behagligt och neutralt både på lägre lounge-volym och när vi krämar på. Det får aldrig riktigt samma attack och bett som vanliga högtalare, vilket märks främst på hårdare rock. Men musiken sprider sig bra och lämpar sig särskilt väl för dricka-vin-med-vänner-lyssning.

5000 kronor är väldigt mycket pengar för en (1) högtalare. Samsung Radiant 360 R7 kommer därför inte bli någon storsäljare. Men vill du ha en högtalare som låter bra överallt – och imponerar på gästerna – ska du ta en provtitt.

Nyckelfakta
  • Storlek: 18 x 18 x 42 cm
  • Vikt: 3,4 kg
  • Överföring: Dlna, bluetooth, Spotify connect
  • Effekt: Uppgift saknas
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Samsung Radiant 360 R7

Idén är gammal och priset är högt. Men det finns mycket att gilla med Samsungs högtalare Radiant 360 R7.


4
Vi diggar
  • Spektakulär design
  • Rundstrålande
  • Neutralt ljud
Vi dissar
  • Dyr Monoljud
  • Svåranvända knappar
Visa kommentarer / Kommentera nu
Samsung Radiant 360 R7 - Välljudande kokong
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17