Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Test: Samsung GT S8500 Wave

Smartphone med nytt OS


Samsung GT S8500 WaveSamsungs nya mobila operativsystem Bada gör premiär med Wave. Trots att Bada är ett lite enklare smartphonesystem så överraskar Wave med hårdvara av den övre klassen.

Förbättrad amoled imponerar

Wave är en riktigt tunn och snygg mobil. Chassit i borstat aluminium gör den gedigen och robust som få andra mobiler. Passformen på batteriluckan kunde dock varit bättre på vårt testexemplar.

Skärmen med Samsungs så kallade super-amoled-teknik imponerar. Ljusstark, skarp och bra färgåtergivning samt vida betraktningsvinklar. Dessutom klarar den sig godkänt i solljus.

Pekskärmen är kapacitiv och responsen och precisionen ligger på topp. Att skriva på det virtuella tangentbordet fungerar lysande till och med i det stående läget, trots den relativt lilla displayen.

Snyggt och polerat

Bada-systemet med nya upplagan av gränssnittet TouchWiz 3,0 påminner mycket om en mix av IOS och Android. Du erbjuds tre widgetutrustade hemskärmar och ett notifieringsfält likt Android. Systemet känns oväntat välpolerat och relativt lättanvänt för att vara en första version, även om jag ofta saknade en tillbakaknapp.

Annons

Processorn i Wave rullar på i en Gigahertz och det mesta flyter på riktigt fint. Webbläsaren gör ett bra jobb men har några egenheter som irriterar. Den är sämre än konkurrenterna på att anpassa textbredden efter skärmens storlek och att scrolla sidledes känns inte så följsamt som det borde. Detaljer som förhoppningsvis åtgärdas i en uppdatering.Social Hub är programmet som samlar dina konversationer. Allt från sms, e-post till de sociala nätverken Facebook och Twitter. Du kan även få statusuppdateringar via en widget direkt på hemskärmen.

En programbutik finns på plats, men som med alla nya operativsystem är programutbudet begränsat än så länge.

Goda medieresurser

Kameran presterar bra bilder med hyfsad om än något matt färgåtergivning överlag. Inställningsmöjligheterna är goda och bland extrafunktionerna utöver det vanliga hittar vi bildstabilisering. Videoinspelningen i hd fungerar riktigt bra och vi upplever att den klarar panoreringar och snabba rörelser bättre än väntat.

Musikspelaren är enkel och snygg men lämnar en del att önska när den inte klarar att identifiera ett antal av mina mp3-podcasts. Samsung samlar dock in bonuspoäng med xvid-stödet.

Kompetent smartphone

Samsung Wave är en komplett smartphone som imponerar på de flesta områden. Dessutom är den riktigt prisvärd och något av ett kap. Men är du ute efter ett rikt programutbud till din nya smartphone bör du istället välja en Android eller Iphone.

Specifikationer
 • Skärm 3,3 tum, 480 x 800 pixlar, kapacitiv pekskärm
 • Standby 650 h
 • Taltid 15,8 h
 • OS / UI Bada 1,0 / TouchWiz 3,0
 • WiFi 802.11b/g/n
 • GPS inbyggd
 • Kamera 5 megapixel, af, led-blixt, 720p-inspelning
 • Minneskortplats MicroSD (upp till 32 GB)
 • Mått 118 x 56 x 10,9 mm
 • Vikt 118 gram

Test: Samsung GT S8500 Wave

Samsung GT S8500 WaveSamsungs nya mobila operativsystem Bada gör premiär med Wave. Trots att Bada är ett lite enklare smartphonesystem så överraskar Wave med hårdvara av den övre klassen.


4
Vi diggar
 • Skärmen Snyggt gränssnitt 720p-videoinspelning Snabb Prisvärd Bra hårdvara
Vi dissar
 • Musikspelaren Programutbudet
Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: Samsung GT S8500 Wave - Smartphone med nytt OS

Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17