Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Ny kung på tronen

Samsung Galaxy SIII

Galaxy SII blev en stor succé och nu är Samsung tillbaka med uppföljaren – och det har hänt en hel del. Galaxy SIII är större, snyggare, snabbare, tunnare och smartare.

En skönhet av plast

Samsung har tagit fram en snygg och slät mobil med mjuka former som endast mäter 8,6 millimeter på det tjockaste stället. Byggkvaliteten, trots plastmaterialet, är riktigt bra. Något bättre plastchassi som inte använder unibody-konstruktionen har jag inte stött på. Och möjligheten att byta batteri och stoppa i ett minneskort är uppskattat. Men för den ultimata lyxkänslan är det fortfarande HTC One X eller Iphone 4S som gäller.

Gigantisk skärm av toppklass

Skärmen mäter hela 4,8 tum och har andra generationens stryktåliga glas från Gorilla som både blivit tunnare och fått förbättrad touch-känslighet. Panelen är av typen super amoled hd (1280×720 pixlar) och levererar en ljusstark bild med grym skärpa, färgåtergivning och svärta. Betraktningsvinklarna är dessutom mycket vida.

Imponerande prestanda

Samsung Galaxy SIII är utrustad med Samsungs egna fyrkärniga processor Exynos som körs i 1,4 Gigahertz. Prestandan är minst sagt imponerande och gränssnittet flyter som aldrig förr. Webbläsarens prestanda är den bästa vi upplevt hittills.

Kompetent kamera

Kameran är snabbstartad och klarar att ta tre bilder per sekund, upp till 20 bilder. Den tar skarpa bilder med naturliga färger och det är uppenbart att den spelar i högsta mobilkameraligan. I vissa fall överglänser den Iphone 4S men det är svårt att utse en tydlig testvinnare.

Annons

Självfallet filmar SIII i 1080p och under tiden kan du dessutom ta stillbilder i full upplösning.

En uppsjö av smarta funktioner

Samsung Galaxy SIII är fullproppad med nya innovativa funktioner. Videospelaren har ett brett mediestöd och nya funktionen “video popup” gillar vi starkt. Den förminskar videospelaren till ett miniatyrfönster som hamnar överst, så att du kan skriva ett sms (eller något annat) utan att pausa filmen.

Nästa höjdpunkt heter “Smart Stay” och går ut på att skärmen inte släcks så länge du har blicken fäst på mobilen. Det fungerar inte helt klockrent i alla lägen men jag märker att jag saknar funktionen så fort jag byter till en annan mobil.

Funktionen det snackats mest om är förstås S Voice. Samsung har utökat röststyrningen och likt Apples Siri får du nu en virtuell assistent att prata med. Men S Voice i nuvarande version utan svenskt stöd håller inte måttet och är inget man kommer använda i sin vardag. Speciellt om du inte talar perfekt engelska.

Nästa smarta funktion för samtal är den nya equalizern. Här får du möjligheten att genomföra ett litet hörseltest så att mobilen kan avgöra vilket frekvensomfång ditt höger- respektive vänsteröra uppfattar. Därefter optimerar den samtalsljudet efter ditt öra. Och samtalsljudet håller en mycket hög klass.

Man har även förenklat när man ska ringa upp en kontakt. Om du skriver ett sms och tycker meddelandet blir för komplicerat är det bara att lyfta luren mot örat så rings personen upp istället.

Batteritekniken har utvecklats med högre densitet och Samsung har lyckats få in ett batteri på hela 2100 mAh. Vi kan konstatera att den håller sig riktigt bra mot konkurrenterna, men det är inte fråga om någon revolution så glöm inte laddaren hemma när du reser bort över natten.

Världens bästa mobil just nu

Utvecklingen går väldigt snabbt nu och vi är imponerande av alla de små och stora förbättringar Samsung lyckats med sedan föregångaren. Med Galaxy SIII höjer Samsung definitivt ribban för konkurrenterna.

Specifikationer
 • Skärm 4,8” super amoled-skärm, 720x1280 pixlar
 • OS Android v4.0
 • Kamera 8-MP kamera
 • CPU 1,4 GHz quad core CPU
 • Inbyggt minne 16GB
 • Mått 136,6 x 70,6 x 8,6 mm
 • Vikt 133 g
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner
Köp på

Ny kung på tronen

Galaxy SII blev en stor succé och nu är Samsung tillbaka med uppföljaren – och det har hänt en hel del. Galaxy SIII är större, snyggare, snabbare, tunnare och smartare.


5
Vi diggar
 • Riktigt bra byggkvalitet
 • Utmärkt prestanda
 • Kompetent kamera
 • Finessrik
 • Kraftfullt batteri
 • Senaste Android-versionen (v4.0.4)
Vi dissar
 • S Voice levererar inte
Visa kommentarer / Kommentera nu
Ny kung på tronen - Samsung Galaxy SIII
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17