Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Samsung Galaxy I7500

TestSamsungs första Android-mobil lanserades redan för några månader sedan i andra europeiska länder, men har nu äntligen gjort entré hemma i Sverige. Kort sagt handlar det om en fullutrustad smartphone med grym skärm.

Klassisk Samsung-design
Galaxy är en mobil med ett klassiskt Samsung-utseende och är den tunnaste Android-mobilen hittills. Den ligger bra i handen och känns hyfsat gedigen om än en aning plastig. En av höjdpunkterna är amoled-skärmen på 3,2 tum med imponerande färgåtergivning och ljusstyrka likt en supernova. Men tyvärr är inte upplösningen bättre än 320 x 480 pixlar, vilket förvisso är en begränsning för denna generation Android-mobiler.

Android utan extra bloat
Samsung har inte besvärat sig med något eget gränssnitt till Galaxy, men i framtiden får vi säkerligen se en variant av ”TouchWiz” även i Android-mobiler. Den mest synbara utökningen i mjukvaruväg är en widget för att snabbt aktivera funktioner som wifi, bluetooth och gps.

Med minimala anpassningar av Androidsystemet är det därför svårt att låta bli att jämföra med HTC Magic som också kör Androids gränssnitt i sitt grundutförande. Användarupplevelsen blir väldigt lik Magicens med endast mindre kosmetiska skillnader tack vare lite annorlunda hårdvara. En av dessa är en annorlunda layout på knapparna och istället för styrkulan har Galaxyn fått med navigeringsknappar. Dessutom finns en separat knapp för knapplåsning. Tanken är god, men den fungerar inte konsekvent vid upplåsning. Ibland måste man hålla inne knappen i 3-4 sekunder innan mobilen är upplåst och man ser vad klockan är.

Annons

Specifikationer
Mått 115 x 56 x 11,9 mm
Vikt 114 gram
Skärm kapacitiv amoled-pekskärm, 3,2 tum, 320×480 pixlar
OS Android 1.5
WIFI 802.11b/g
GPS Inbyggd, Google Maps
Kamera 5 megapixel, af, ledblixt
Inbyggt flashminne 8 GB
Minneskortplats Micro SD
Pris pricerunner.se
Köp på Katshing.se

Utmärkt musikmobil
Med sitt åtta gigabyte inbyggda minne, 3,5-millimetersuttag och en riktig kvalitetsskärm skulle detta kunna vara en mycket kompetent mediemobil. Men i dagsläget hänger inte Android med på mediefronten fullt ut och det saknas exempelvis stöd för mer exotiska funktioner som xvid-stöd som Samsung Omnia HD erbjuder. Musikspelaren i Galaxyn är inte heller något att skriva hem om, men som tur är fungerar Spotify utmärkt på den.

Kameran på fem megapixlar med autofokus och fotolampa låter bra på papperet, men den imponerar inte. Positivt är att den har en dedikerad knapp, men den kunde gärna varit lite snabbare och haft fler avancerade funktioner. Dessutom har den problem med vitbalansen samt färgåtergivningen.

Den som väntade på något gott …
Galaxyn är en riktigt bra mobil, inget snack om den saken. Men tyvärr är den här (i Sverige) på tok för sent då HTC Hero, som är billigare, redan fyllt våra behov i den här generationens Android-mobiler. Det är bara att hoppas att Samsung är snabbare ut med nästa generation.

Samsung goes Android
8/10
Gedigen, tunn, ljusstark skärm, 3,5-millimetersuttag, Android-systemet
Aningen föråldrad hårdvara, irriterande knapplås

Visa kommentarer / Kommentera nu
Samsung Galaxy I7500 -
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17