Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Första intrycket: Samsung Galaxy I7500

Samsungs första Android-mobil har äntligen dykt upp i butikerna och vi på DL har förstås redan skaffat oss ett testex. Här kommer ett första intryck.

Galaxy är en stilren mobil med ett klassiskt Samsung-utseende. Den ligger bra i handen och känns helt klart gedigen om än en aning plastig. En av höjdpunkterna är oled-skärmen på 3,2-tum som är otroligt ljusstark med imponerande färgåtergivning.

Samsung har inte besvärat sig med något eget gränssnitt till Galaxy, men i framtiden får vi säkerligen se en variant av ”TouchWiz” även i Android-mobiler. Men nu är det därför svårt att låta bli att jämföra med HTC Magic som också kör Androids gränssnitt i sitt grundutförande. Användarupplevelsen blir väldigt lik Magicens med endast mindre kosmetiska skillnader. En av de negativa skillnaderna är knapplåset, som inte riktigt fungerar konsekvent vid upplåsning. Det känns lite långsamt och aningen buggigt. Å andra sidan har Galaxyn åtta gigabyte inbyggt minne, 3.5-millimetersuttag och en klart bättre kamera. Fem megapixlar, autofokus och dessutom fotolampa vilket är nytt för Android-mobiler på svenska marknaden. I övrigt skiljer sig hårdvaran minimalt från kusinerna HTC Magic och HTC Hero.

Galaxyn finns med svenska menyer, men märkligt nog verkar det inte finnas någon svensk ordlista förinstallerad.

Efter bara någon dags användning känns Galaxyn som en riktigt bra mobil. Men tyvärr är den här (i Sverige) på tok för sent ute då HTC Hero, som är billigare, redan fyllt alla våra behov i den här generationens Android-mobiler. Det är bara att hoppas att Samsung är snabbare ut med nästa generation.

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Första intrycket: Samsung Galaxy I7500 - Teknik, Mobilt
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17