Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Razer Blade Stealth

Imponerande ultrabook-lösning för spel

Ultrabook och gaming är två ord som vi inte direkt är vana vid att säga i samma mening. Men det ska det bli ändring på tycker Razer, som med konceptet Blade Stealth vill kombinera det bästa från två världar.

Så, hur tusan ska man kunna spela krävande spel på en fjäderlätt och tanig laptop med integrerad grafik? Man kopplar in den externa grafikdockan Razer Core så klart! Razer Core – som enligt Razer själva ska ge Blade Stealth kraft i paritet med en riktig desktoplåda – ansluts med usb-c och så vitt vi kan förstå går det att spela antingen på laptopens skärm och på en extern skärm. I Razer Core kan du sätta in grafikkort från både AMD och Nvidia, vilket även ska göra den mer framtidssäker.

Läs om fler prylnyheter från CES-mässan här.

Imponerande ultrabook-lösning för spel

Razer Blade Stealth kommer i tre olika utförande. Alla har skärm på 12,5 tum, Intel Core i7-processor och 8 gigabyte ramminne. Skärmupplösning och lagringsminne skiljer sig mellan modellerna: från full hd-upplösning och 120 gigabyte ssd-lagring till 4k-skärm och 512 gigabyte ssd.

Razer är inte heller företaget som snålar när det kommer till flashigt gaming-bling. Här har man valt att ge varje tangent individuell och programmerbar led-bakgrundsbelysning. Är det första gången på en laptop?

Annons

En intressant lösning

Konceptet kommer förmodligen inte att tilltala alla, men för någon som behöver bära med sig en ultrabook på dagarna men vill kunna spela tunga spel på kvällar och helger borde det vara en utmärkt lösning.

Razers tidigare bärbara datorer har tenderat att vara snordyra, men den här gången landar den billigaste varianten på 999 dollar vid lanseringen, vilket känns fullt rimligt med tanke på vad man får. Razer Core naturligtvis inte inräknad, och vad en sådan kommer att kosta får vi veta när den släpps senare i år.

Läs även: Tester av gaming-laptops
MSI GS30 – Ultrabook med spelprestanda
MSI GE62 – Pixelmonster
MSI GS60 – Bärbart kraftpaket
MSI GE72 – Din portabla spelkompis
Gigabyte P34W V3 – En ulv i fårakläder

Visa kommentarer / Kommentera nu
Razer Blade Stealth - Imponerande ultrabook-lösning för spel Teknik, Dator, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17