Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Philips Fidelio M2L

Topplurar blir digitala

Philips gör ett par av marknadens bästa hörlurar. Nu uppdaterar man och gör dem digitala.

En kassettfreestyle från 80-talet har inte mycket gemensamt med en Iphone 6. Men båda har samma gamla hörlursuttag. Det är ganska trevligt med saker som består på det viset, i en värld där det mesta har kort liv. Vi ska inte måla fan på väggen och säga att det är slut med det. Men nu kommer de första hörlurarna med digital Lightning-kontakt.

Står på en gigants axlar
Fråga en ljudnörd vilka hörlursmärken som är bra och chansen är liten att svaret blir Philips. Men just Philips gör de bästa portabla lurar vi hört på länge – Fidelio M1 MK2. När Philips lanserar sin första hörlur med digital Lightning-kontakt (den i botten på Iphone 5 eller nyare) är det inte konstigt att de valt att utgå från just Fidelio M1 MK2.

De nya lurarna M2L är snarlika föregångaren men saknar headsetfunktion. Ljudet är mycket bra. Det finns en tredimensionalitet i instrumenten och ljudkulissen är både bred och djup. Det krävs dock en del lyssning innan vi hör skillnad mellan M2L och M1 MK2.

Tydligast märks det i basen, som är lite tyngre i M2L. Cymbaler och trumljud lyfts också fram mer. Det är ett lite mer auktoritärt ljud. Det är dock inte bara bra och i många fall föredrar vi faktiskt M1 MK2 och deras lite mer neutrala karaktär.

Annons

Läs även: Hitta mer bra hörlurar i vårt test.

Bara för Iphone och Ipad
Hörlurar med Lightning drar en digital signal från mobilen och omvandlar den själva, vilket ger förutsättningar för bättre ljud. Men Lightning-kontakt innebär också att hörlurarna bara fungerar med Apples Ios-prylar, närmare bestämt Ipad 4 och Iphone 5, eller nyare. Det går inte att koppla in dem i valfri annan pryl och det finns inga adaptrar. Det är minst sagt begränsande.

Fidelio M2L är sköna och välljudande. Men de är både dyrare och mer begränsade än sina egna syskon.

Nyckelfakta
  • Typ: On-ear, slutna
  • Impedans: 16 ohm
  • Frekvensomfång: 7 - 25 000 Hz
  • Vikt: 195 gram

Philips Fidelio M2L

Philips gör ett par av marknadens bästa hörlurar. Nu uppdaterar man och gör dem digitala.


4
Vi diggar
  • Fantastiskt ljud
  • Hög komfort
Vi dissar
  • Högt pris
  • Liten ljudskillnad mot analoga föregångaren
Visa kommentarer / Kommentera nu
Philips Fidelio M2L - Topplurar blir digitala
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17