Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Panasonic TX-P50VT60Y

En storslagen upplevelse

Lägger du 20 000 kronor på en tv är du förmodligen ute efter lyx, och med Panasonics nya plasma får du mycket av den varan.

Var ska jag börja? Bilden bra är bra. Riktigt bra. Det svarta är så svart som svart kan bli, kontrasten är klanderfri och färgåtergivningen fantastisk. Panasonic vet hur man bygger högpresterande plasmaskärmar och att tv:n, med sin heltäckande glasfront och sin kromade v-fot, är våldsamt snygg drar knappast ner betyget.

TX-P50VT60Y_2

Fantastisk bildkvalitet
Panelen, som Panasonic kallar ”Neo Plasma Black 3000”, gör oerhört bra ifrån sig och tillsammans med den dubbelkärniga processorn uppstår vad som i det närmaste kan beskrivas som magi. För den ovana konsumenten borgar det förinställda thx-läget för en välbalanserad presentation, trogen filmskaparens ursprungliga vision. För filmkvällen kan vi knappt föreställa oss ett bättre alternativ.

Att tv:n har stöd för 3d behöver vi knappt nämna våren 2013. Två par glasögon följer med och den inbyggda omvandlaren gör ett kanonjobb med att skapa djup i platta bilder.

Det följer med två fjärrkontroller: en beröringskänslig med mikrofon och en traditionell för den gamla skolans kanalväljande. Mikrofonen används inte bara för att byta kanal, utan också för att googla och tala in text. Röststyrningen fungerar ovanligt bra, men den känns inte särskilt användbar i praktiken. En annan påklistrad skrytfunktion är ansiktsigenkänningen som med hjälp av kameran ska hitta din personliga startskärm. Det fungerar inte jättebra.

Annons
TX-P50VT60Y

Ett utmärkt mediacenter
I vanlig ordning erbjuder tv:n ett mindre universum av appar och smarta funktioner. I gränssnittet hittar du Netflix, Skype, Facebook och allt annat du kan tänkas behöva. Att Panasonic vill att du ska mötas av en personlig välkomstskärm istället för en trist tv-kanal när du slår på tv:n visar att de tror på sitt gränssnitt. Tv:n erbjuder även inspelning till extern hårddisk samt uppspelning av en hel drös filformat i det smidiga mediacentret.

Att inleda recensionen var svårt, men att avsluta den är ännu svårare. Istället för att babbla på i all oändlighet så nöjer jag mig med att konstatera att Panasonic TX-P50VT60Y är en förbaskat bra tv.

Nyckelfakta
 • Skärmstorlek: 50 tum
 • Typ Plasma
 • Upplösning 1920 x 1080
 • Vikt 26 kg (31,5 med stativ)
 • Högtalare 5 + 5 + 10 watt
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Panasonic TX-P50VT60Y

Lägger du 20 000 kronor på en tv är du förmodligen ute efter lyx, och med Panasonics nya plasma får du mycket av den varan.


5
Vi diggar
 • Suverän bildkvalitet
 • Snygg
 • Viera Connect
Vi dissar
 • Ljudet
 • Ansiktsigenkänningen
Visa kommentarer / Kommentera nu
Panasonic TX-P50VT60Y - En storslagen upplevelse
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17