Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Panasonic Lumix GF2

Panasonic Lumix GF1 är en av de bästa spegellösa systemkamerorna på marknaden. Med GF2 hoppas Panasonic tänja på gränserna ytterligare.

[dropcap]S[/dropcap]torleksmässigt har GF2 bantats jämfört med GF1, men skillnaden är försumbar. När det gäller design och ergonomi är de båda kamerorna väldigt lika. Bygggkvaliteten är av högsta klass och den ligger bekvämt i handen.På den nya modellen har Panasonic valt att skippa direktvalsratten på kamerans ovansida, med vilken man väljer fotograferingsläge. Detta är en tydlig indikation på att Panasonic denna gång vill nå ut till noviser. Val av fotograferinsläge och många andra inställningar sköts numera via den nya pekskärmen.

Bildkvalitet i toppklass
Bildkvaliteten är alltjämt i toppklass med klanderfri färgåtergivning. Vid lägsta ISO levererar kameran brusfria bilder med hög detaljrikedom. ISO-hanteringen får godkänt, även om den inte kommer upp i samma klass som DSLR-kameror. Med GF2:an kan du med gott samvete pressa ISO:n ända upp till 1600 utan att bruset blir alltför påtagligt.Nytt för GF2 är möjligheten att filma i full-hd-upplösning. Filmupptagningen är av mycket god kvalitet, och kameran gör ett bra jobb även i mörker med det ljusstarka 14 mm-objektivet.

Inte värt att uppgradera
GF2:s nyheter är för få och blygsamma för att motivera en uppgradering från GF1. Jag skulle vilja påstå att även nya köpare ska överväga GF1 istället för GF2. Inte bara för prisets skull, men också om du föredrar att använda kameran mer som en riktig systemkamera. Är du däremot en nyböjare som gäspar så fort bländarvärden och slutartider kommer på tal och hellre låter något av program- och autolägena sköta inställningarna så kommer Panasonic GF2 att passa dig bättre.

Panasonic Lumix GF2

Panasonic Lumix GF1 är en av de bästa spegellösa systemkamerorna på marknaden. Med GF2 hoppas Panasonic tänja på gränserna ytterligare.


4
Vi diggar
  • Utmärkt bildkvalitet Hög byggkvalitet Film i full-hd
Vi dissar
  • Inte värt uppgradering från GF1 Pekskärm och avsaknad av direktvalsratt kommer att reta gallfeber på DSLR-fotografer
Visa kommentarer / Kommentera nu
Panasonic Lumix GF2 -
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17