Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Panasonic Lumix DMC-G7

Finessrik kamera för entusiaster

Panasonic har skämt bort oss med flera fina kameror de senaste åren. Nu kommer man med en entusiastmodell tänkt att ge avancerad bildteknik till ett lägre pris.

Under ett pressevenemang i Palma (Mallorca) visade Panasonic upp sin nya systemkamera G7. Det är en prisbantad version av succémodellen GH4, som ärver många av syskonets nyckelfunktioner.

Nya G7 är en köttig systemkamera med Micro 4/3-sensor. Den fungerar därmed med alla objektiv av den standarden och kan köpas antingen som bara kamerahus eller i olika kit. Upplösningen ligger på 16 megapixlar och det finns både elektronisk titt-sökare och en svängbar, flippbar skärm.

Panasonic Lumix DMC-G7

Vi hann bara testa kameran under några timmar, men blev imponerande av just titt-sökaren samt det ljuskänsliga porträttobjektivet (45 mm), som Panasonic säljer som tillbehör.

Ett tydligt fokus är 4k och olika typer av bildfinesser kopplade till det. G7 kan filma i 4k-kvalitet med 24 eller 30 bilder per sekund och har intressanta stillbilds-finesser. Det går till exempel att extrahera åtta megapixlars bilder ur inspelade filmsekvenser. G7 kan också ta seriebilder i hög hastighet (30 bilder per sekund) och fota med en buffert; bra för foto i situationer där oförutsedda saker kan hända.

Annons

Panasonic Lumix G7 släpps i juni och kommer att kosta 9000 kronor för kamerahus utan objektiv.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Panasonic Lumix DMC-G7 - Finessrik kamera för entusiaster Teknik, Ljud & Bild, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17