Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Panasonic GX7

En exklusiv fullträff

Panasonics nya GX7 är officiellt uppföljaren till GX1. Men den nya kameran är så mycket bättre och mer avancerad, att man valt att hoppa över modellnumren 2-6. Det kan tyckas vara väl kaxigt, men GX7 överträffar alla våra förväntningar.

Kameran riktar sig främst till entusiaster som vill ha en liten smidig kamera utan att tumma på kvaliteten. Den finns som diskret helsvart och svart-metall som ser härligt retro ut. Det är kvalitet rakt igenom och Panasonic har inte sparat på krutet. Kameran levererar foton och HD-film i absolut toppklass. Med en stor sensor på 16 Megapixlar och smart bildprocessor återger kameran detaljer och färger på ett fantastiskt sätt. Hastigheten och säkerheten på autofokusen imponerar stort och den tydliga touchdisplayen på baksidan kan vinklas uppåt och nedåt och är bland den bästa jag sett på denna typ av kamera. Den optiska sökaren kan också vinklas uppåt och är riktigt tydlig.

lumix-gx7_2

Stark i dåligt ljus
Panasonic har satsat stort på att bredda kamerans dynamiska omfång och det märks. Den klarar stora skillnader mellan de mörkaste och ljusaste delarna i bilderna. Även många avancerade systemkameror får känna sig slagna av GX7 i den matchen. Den nya sensorn ger i stort sett brusfria bilder även vid hög ljuskänslighet och kombinerat med inbyggd stabilisering i kamerahuset fotar man enkelt skarpa bilder även i sämre ljusförhållanden. Frågan är om det går att hitta bättre bildkvalitet och prestanda hos någon av de konkurrerande kamerorna i klassen.

panasonic gx7 back

Uppkopplad men vilse
GX7 är med sin smidiga storlek gjord för att man ska ha den med sig. När kameran i övrigt är så avancerad kan jag då sakna gps och geo-taggning. Däremot har kameran inbyggt trådlöst nätverk vilket gör att du kan styra den och se bilderna från en surfplatta eller smarttelefon, eller lagra bilderna direkt på datorn medan du fotograferar.

Annons

Ljudlös och kreativ
Om man aktiverar “Silent Mode” blir den redan tysta kameran helt ljudlös; perfekt vid bröllop, begravningar, gatufotografering och andra sammanhang där man inte vill störa. Det finns också en mängd olika objektiv att välja mellan, så kameran kan anpassas för alla behov. Det är svårt att hålla sig ifrån det kreativa läget med leksakseffekter, retro, dynamisk monokrom och så vidare. Med rätt inställning får man både en jpg-bild med effekten och en orörd raw på minneskortet. Optimalt!

Som yrkesfotograf skulle jag ibland kunna lämna den klumpiga systemkameran i studion och med gott samvete ta med mig Panasonic GX7 ut på jobb.

lumix-gx7_3

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner
Köp på

cyberphoto

Panasonic GX7

Panasonics nya GX7 är officiellt uppföljaren till GX1. Men den nya kameran är så mycket bättre och mer avancerad, att man valt att hoppa över modellnumren 2-6. Det kan tyckas vara väl kaxigt, men GX7 överträffar alla våra förväntningar.


5
Vi diggar
  • Superb bildkvalitet
  • Snabb
  • säker autofokus
  • Dynamiska omfånget
  • Genomtänkt design
  • Smidig
  • Retrokänslan
Vi dissar
  • Saknar GPS
  • Priset
Visa kommentarer / Kommentera nu
Panasonic GX7 - En exklusiv fullträff
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17