Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Panasonic GH3

Funktionspumpad systemkamera imponerar

Panasonic lyckas sätta en ny standard inom kompakta systemkameror med sin Lumix GH3. En snabb och intelligent systemkamera som tar fantastiska bilder. Trots sin smidiga storlek är den fullpackad med nya spännande funktioner som får igång kreativiteten hos fotografen.

Kärlek vid andra ögonkastet
Första känslan när man får kameran i handen är att den känns lite plastig, men efter lite användning upptäcker man att det var ett misstag och blir istället lite lätt kär. Den är välbyggd och fullpumpad med smarta funktioner. Kvalitetsmässigt mäter sig Lumix GH3 lätt med andra kameror i prisklassen men GH3 levererar så mycket mer, främst i smarta funktioner, upplevelse och kreativitet.

Det förhållandevis höga priset gör att GH3 framförallt riktar sig mot den professionella fotografen och den kräsna familjen. Kameran säljs i olika paket, vi testade den ihop med ett bra allround-objektiv (14-140mm f/4,0-5,8).

Panasonic-GH3_4

Blixtsnabb fokus och stor touch-display
Tryck på den stora tydliga displayen och kameran tar ett foto med fokus där du tryckt, och det går blixtsnabbt. Det är ett helt nytt sätt att arbeta. Det blir lättare att fånga rörliga motiv och att få fokus på ett objekt med oskärpa på bakgrunden. Efter ett tag märker man också att man helst lämnar den lite långsamma och otydliga sökaren till fördel för den stora och tydliga displayen.

LÄS OCKSÅ HTC One – recension

Annons

LÄS OCKSÅ Sonos Playbar – recension

Panasonic-GH3_1

Kraftfull filmning med autofokus
GH3 slår konkurrenterna på fingrarna med en snabb och bra autofokus under filmning. Du kan till och med trycka på displayen och sätta fokus på olika ställen, live, medan du filmar. Funktionen är inte riktigt fulländad än, men i rätt förhållanden fungerar det riktigt bra.

Panasonic-GH3-_2

Lätt att gå vilse
Med så många funktioner som GH3 har är det lätt att det blir lite rörigt. Som på alla kameror finns det en meny-knapp men där får man bara tillgång till några få grundläggande inställningar. Istället har inställningarna delats upp på fem funktionsknappar, utan någon ledtråd till vilken som gör vad. De flesta inställningarna gör man ändå direkt på displayen, och där finns en liten flik med inställningar och ytterligare två funktionsknappar. Det kan ta lång tid innan man har full koll på var man hittar en viss inställning.

Panasonic-GH3_3

Wifi och funktioner i överflöd
Med det inbyggda trådlösa nätverket kan du direkt visa de nytagna bilderna på din surfplatta eller smarttelefon. I studion kan du lagra bilderna på datorn och du kan till och med fjärrstyra kameran. Orkar du inte sköta allt manuellt så kan det intelligenta auto-läget känna av om du fotograferar ett ansikte, inomhus, landskap eller en solnedgång och ställa in kameran därefter. Och i det kreativa läget kan du lämna dina effektfulla smarttelefon-appar i fickan och fota loss med Leksakseffekt, Miniatyr, Retro, Dynamiskt monokrom och så vidare. Till min stora förtjusning kunde man också filma i det läget vilket på riktigt satte igång den kreativa sidan och gjorde det barnsligt roligt att använda kameran.

Nyckelfakta
 • Upplösning 16 megapixel
 • Videoinspelning Full-hd (1920 x 1080 px)
 • Display Vridbar 3” touch, 614000 px
 • ISO 200-12800 (utökat ISO 125-25600)
 • Extrafunktioner Wifi, Mikrofoningång
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Panasonic GH3

Panasonic lyckas sätta en ny standard inom kompakta systemkameror med sin Lumix GH3. En snabb och intelligent systemkamera som tar fantastiska bilder. Trots sin smidiga storlek är den fullpackad med nya spännande funktioner som får igång kreativiteten hos fotografen.


5
Vi diggar
 • Fantastisk bildkvalitet
 • Snabb fokus
 • Video med autofokus
 • Touchdisplay med “direktfoto”
 • Wifi
Vi dissar
 • Röriga menyer
 • Långsam display i sökaren
Visa kommentarer / Kommentera nu
Panasonic GH3 - Funktionspumpad systemkamera imponerar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17