Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Olympus Stylus 1S

Upphottad allt-i-ett

Stylus 1S bygger vidare på allt-i-ett-kameran från ifjol. Kraftigare zoom är en av höjdpunkterna.

”Superzoom” – så kallas kameror inriktade på glada amatörer som vill hitta en gyllene medelväg mellan titta-och-tryck och systemkamera. Olympus har flera superzoomar på sitt samvete och nya Stylus 1S är, på Apple-manér, en vässad version av fjolårets modell.

Stylus 1S har ett SLR-liknande utseende med greppvänlig kropp och ett objektiv som åker hela vägen in i kamerahuset för enklare förvaring. Sökaren är elektronisk och utrustad med ögonsensor och skärmen går att fälla ut och vinkla.

DI_STYLUS1s

Sensorn är en 12 megapixlare på 1/1.7” vilket är försvinnande litet jämfört med professionella kameror eller ”gatuskjutare” som Ricoh GR. Men ganska bra jämfört med de vanliga fickkameror eller mobiler 1S antagligen är tänkt att ersätta.

Objektivet har maximal bländaröppning på 2.8 vilket ger goda förutsättningar för bakgrundsoskärpa (”bokeh”) eller skarpa bilder i svagt ljus. Zoomen går från 28 till 300 millimeter och med externa adaptrar kan man bygga ut det till 22 respektive 510 millimeter. Enligt Olympus ska det gå att fota närbilder ned till fem centimeter från motivet.

Annons

Olympus Stylus 1S lanseras lagom till semestern och får riktpriset 5,200 kronor.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Olympus Stylus 1S - Upphottad allt-i-ett Teknik, Foto & Video, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17