Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
Allt om Android Tester * Nyheter * Guider * Tips Läs mer

Nya LG G5 – med modulär design

Banbrytande mobil med kameror i världsklass

LG G5 har ett lyxigt metallchassi och kan förvandlas till en kompaktkamera, hifi-musikspelare och mycket mer.

LG:s största nyhet på mobilmässan MWC i Barcelona är en mobil som ingen annan du sett. Utsidan är matt, sval metall med rundade kanter. Avfasat glas. Lyxigt på ett sätt som gör dig glad – och kompisarna nyfikna.

Men visst, det där med lyxigt utseende är väl en sak. Det svåra är att kombinera det med funktion. Med G5 har LG tänkt i nya banor och tagit fram ett koncept som är banbrytande. Nu är det slut med kompromisser.

Se videon som visar LG G5:s modulära design och de olika tillbehören.

Annons

“Vännerna” som gör LG G5 banbrytande

Konceptet stavas Modular Type, ett modulbaserat system som gör det möjligt att kombinera kvalitetskänslan från unibody-mobiler med mångsidighet. Modulkontakten på botten av mobilen gör att du kan ansluta någon av de “vänner” (tillbehör) som lanseras parallellt. Med ett enkelt handgrepp förvandlas då G5 till en kompaktkamera eller en hifi-spelare. Samtidigt förblir batteriet utbytbart.

Cam Plus

Cam Plus är ett kameragrepp som gör LG G5 till en riktig kompaktkamera. Det gör mobilen lättare att hålla stadigt och har riktiga knappar för funktioner som slutare, videoinspelning och zoom. Cam Plus har även ett eget batteri som gör att du kan fota och filma längre. Anslut en Cam Plus och din LG G5 blir en fullfjädrad kompaktkamera.

Cam Plus ingår i köpet utan extra kostnad under en begränsad period. Mer info kommer.

lg cam plus
LG G5 Cam Plus.

Hifi Plus

Hifi Plus är en portabel ljudomvandlare (DAC), utvecklad i samarbete med Bang & Olufsen. Den har enkel, snygg design och kan spela upp höguppplöst musik i vilken anläggning som helst, i tidigare ouppnåelig kvalitet. Anslut en Hifi Plus och din LG G5 blir en hifi-musikspelare.

lg g5 hifi module
LG G5 Hifi Plus.

LG lanserar också en rad tillbehör, som kan anslutas trådlöst:

360 VR är LG:s svar på virtual reality. Glasögonen är kompatibla med Google Cardboard och Youtubes 360-graders virtual reality-videor.

Syskonet LG 360 Cam är en vr-kamera som låter dig spela in egen vr-video, med surroundljud! Du kan enkelt ladda upp vr-bilder till Google street view.

Rolling Bot är en bollformad robot med inbyggd 8 megapixels kamera. Den kan själv rulla runt på golvet och fota och filma. Med din G5 kan du dessutom styra den via nätet, från var som helst i världen. Via den inbyggda högtalaren kan du till och med prata med de därhemma, live. Eller varför inte ställa in “pet mode” och låta den motionera katten med laserpekaren?

Headsetet Tone Platinum bygger på LG:s uppskattade design med utdragbara in-ears inbyggda i en stum båge. Tone Platinum har balanserade armaturer för extra hög ljudkvalitet, dessutom stödjer den aptx hd för hög ljudkvalitet över bluetooth.

lg g5 friends
Från vänster: Rolling Bot, Cam Plus, Hifi Plus, 360 VR och 360 Cam.

Två kameror för dubbelt så kreativt foto

LG har länge legat i framkant med sina mobilkameror. LG G5 har precis som föregångarna en kamera i världsklass. Eller rättare sagt två. Det är nämligen den första LG-mobilen med dubbla bakåtriktade kameror.

Ena kameran har en normal bildvinkel och 16 megapixels upplösning. Den andra kameran har 8 megapixlar och den vidaste bildvinkeln på marknaden – perfekt för att fota landskap.

Med två kameror får du möjligheten att bestämma utsnittt efter att bilden är tagen. Nya fotolägen som “pop out picture” låter dig kombinera båda utsnitten i samma bild, för en cool effekt.

En skärm som alltid är på

LG G5 har en quantum dot-skärm med qhd-upplösning som ger fantastisk färgrikedom och extremt hög skärpa. Som vanligt är den höga prestandan också kombinerad med nytta.

Skärmen har en “always on”-funktion som visar nyttig information som datum och missade samtal. Genom att bara belysa en liten del av skärmytan klarar G5 detta med minimal batteriåtgång. Eftersom du inte behöver tända skärmen lika ofta sparar du ännu mer batteri.

Skärmen har 60 procent högre ljusstyrka än i föregångaren LG G4 och anpassar bildåtergivningen efter sin omgivning. Det ger optimal bildkvalitet även en solig sommardag (den värsta situationen för en mobil).

Läs mer om LG G5 på LG:s hemsida.

lg g5 group

Nyckelfakta

  • Processor: Qualcomm Snapdragon 820
  • Bildskärm: QHD IPS Quantum på 5,3 tum (2560 x 1440 px / 554 ppi)
  • Arbetsminne: 4 GB RAM
  • Lagringskapacitet: 32 GB + micro sd (max 2 TB)
  • Kamera: Standard 16 MP, vidvinkel 8MP / Fram: 8MP
  • Batteri: 2 800mAh (utbytbart)
  • Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow
  • Storlek: 149,4 x 73,9 x 7,7~8, 6mm
  • Vikt: 159 g

Visa kommentarer / Kommentera nu
Nya LG G5 – med modulär design - Banbrytande mobil med kameror i världsklass Teknik, Mobilt, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17