Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Ny prestandakung i Androidvärlden

LG Optimus 2x

LG har ett antal Androidmobiler under bältet men det är först nu man ger sig in i toppsegmentet. Optimus 2x är en riktig värsting och den första Androidmobilen med dubbelkärning processor. Men klarar den leverera mer än på pappret?

Stilfull design
LG Optimus 2x är snyggt designad och den känns riktigt välbyggd och robust. Lyxkänslan når inte upp i Iphone 4-nivå men den är inte speciellt långt efter. Jag gillar hur skärmglaset är något avrundat över metallramen i vänster- och högerkant. Skärmen på hela fyra tum håller likaså hög klass och färgåtergivningen samt ljusstyrkan är mycket bra. Pekresponsen imponerar med möjligheten att känna av tio samtidiga rörelser.

Toppmodernt maskineri
Optimus 2x kör Android 2,2 med LG:s egna gränssnitt ovanpå. Under skalet används Nvidias Tegra2-plattform och en dubbelkärnig processor på 1 Gigahertz. Men tro inte att vanliga appar som exempelvis webbläsaren blir dubbelt så snabba. Men lite rappare är den på det mesta när man jämför den sida mot sida med Google Nexus S. När vi provar Flashversionen av SVT Play i webbläsaren blir Nexus S frånåkt rejält. Detsamma gäller i vissa spel. Trots två processorkärnor tycks batteritiden ligga på samma nivå som övriga Androidmobiler i det här segmentet.

Optimus 2x har en micro-hdmi-anslutning som gör att mobilskärmen kan speglas på en tv i upp till full-hd (1080p). Med den här funktionen förväntade jag mig att den skulle bjuda på kompetent medieuppspelning, men här har LG missat formatstödet. MKV-filer med h.264-strömmar gillar den inte alls. Visserligen klarar den xvid, men formatstödet känns inte riktigt 2011.

8 -Megapixelkameran gör ett skapligt jobb i dagsljus men färgåtergivningen känns lite blek. Videoinspelningen i 1080p låter bättre än vad det är. I jämförelse med Nexus S är objektivet mer ljuskänsligt och ger således bättre bilder i sämre ljusförhållanden.

Annons

Mjukvaran i Optimus 2x känns som ett ordentligt lyft från Optimus One. Allt känns stabilt och några buggar kunde vi inte hitta den här gången. LG:s egna gränssnitt avviker inte alltför mycket mot standardgränssnittet. Dessutom har man slängt med ett antal förinstallerade appar. Bland annat ingår en licens av F-Secure Mobile Security på ett år. Ännu en förbättring mot Optimus One är att den är förberedd för systemuppdateringar “over-the-air”, alltså behöver man inte koppla in mobilen till datorn för att uppdatera till Android 2,3 när det väl släpps av LG.

Prisvärd värsting
LG Optimus 2x är en grym mobil med väldigt få svagheter. Prislappen har man dessutom inte låtit springa iväg trots den imponerande hårdvaran.

Ny prestandakung i Androidvärlden

LG har ett antal Androidmobiler under bältet men det är först nu man ger sig in i toppsegmentet. Optimus 2x är en riktig värsting och den första Androidmobilen med dubbelkärning processor. Men klarar den leverera mer än på pappret?


4
Vi diggar
  • Grym prestanda
  • välbyggd
  • bra skärm
  • prisvärd
Vi dissar
  • Saknar led-indikator för missade samtal
  • bristande mediestöd
  • ingen toppkamera
Visa kommentarer / Kommentera nu
Ny prestandakung i Androidvärlden - LG Optimus 2x
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17