Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

3g-mobilen för dig med tight budget

Nokia 7230

Nokia 7230 är en kompakt mobil som kombinerar ett lågt pris med många funktioner.

Klassisk Nokia-design

Nokia 7230 är en liten och smidig slidemobil med mjuka former i en klassisk Nokia-design. Den kromade ramen runt mobilen hålls fri från knappar sånär som på kameraknappen och ger den ett minimalistiskt och stilrent utseende. Byggkvaliteten ska man kanske inte förvänta sig så mycket av i den här prisklassen och den upplevs relativt plastig. Och även om den är liten så är den desto tjockare.

Social kompetens

7230 kör S40-systemet som erbjuder alla basfunktioner man kan tänka sig. Därtill hittar vi även en mängd bra extrafunktioner som exempelvis fotoutdelning direkt till Flickr eller Ovi Share. Om sociala nätverk är din grej blir du inte besviken. Facebook- och Twitterklienterna fungerar bra och erbjuder alla de vanliga funktionerna på ett smidigare sätt än vad webbläsaren gör. De kunde förstås fått vara något snabbare dock.

För att vara en så här liten mobil är det trevligt att den inbyggda webbläsaren faktiskt fungerar (i nödfall) på något tyngre webbsidor. Nokia ger dig också alternativet att använda Opera Mini, som ger mycket snabbare sidladdningar på enklare mobiler.

Kameran tar skapliga bilder när det är ljust, men så fort det blir mörkt får den problem. Inte heller blir det bättre av att den saknar blixt.

Annons

Med Nokia Maps får du koll på omvärlden och vägbeskrivningar till din destination, men som du redan gissat så ingår ingen gps-mottagare.

Smidig och prisvärd

Nokia 7230 är en smidig mobil som trots sitt låga pris inkluderar gott om funktionalitet och tillgång till de sociala nätverken på ett sätt som vi vant oss vid från betydligt dyrare alternativ. Är steget till en riktig smartphone för stort, eller rent av omotiverat, kan Nokia 7230 vara rätt köp.

Specifikationer
  • Mått 98 x 48 x 15 mm
  • Vikt 110 gram
  • Skärm 320x240 pixel, kapacitiv pekskärm
  • Kamera 3,2 megapixel
  • Minneskortsplats Micro SD
Köp på

3g-mobilen för dig med tight budget

Nokia 7230 är en kompakt mobil som kombinerar ett lågt pris med många funktioner.


3
Vi diggar
  • Liten och stilig Bra internetfunktioner Prisvärd
Vi dissar
  • Plastig Saknar dedikerade volymknappar Ingen kamerablixt
Visa kommentarer / Kommentera nu
3g-mobilen för dig med tight budget - Nokia 7230
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17